Warmetruiendag 2017: ga voor een Eerlijke Trui!

Woensdag 10 februari 2017 is het warmetruiendag. Truien aan, verwarming omlaag voor klimaatverandering. Wij geven opties voor eerlijke, vegan, warme truien.


Op woensdag 10 februari is het weer Warmetruiendag! Deze dag wordt georganiseerd door het Klimaatverbond; een netwerk van meer dan 150 gemeenten, provincies en waterschappen, dat zich inzet voor een energietransitie naar 100% hernieuwbare energie. Op Warmetruiendag zet Nederland massaal de verwarming een graad lager om zo energie en dus CO2 uitstoot te besparen. Het leuke aan deze dag is dat iedereen kan meedoen en dat het bewustzijn creëert. Bewustzijn over het feit dat als we allemaal een kleine moeite doen, we samen veel kunnen bereiken. Natuurlijk is dit ook een evenement dat de eeuwige vraag oproept: hoeveel zin heeft dat nou? En is het niet belangrijker om te focussen op innovatie en hernieuwbare energie op grote schaal?

Kritisch zijn mag altijd en nee we zullen inderdaad niet in één keer de planeet redden op 10 februari, maar Warmetruiendag is bij uitstek gewoon een grappige manier om mensen te betrekken bij klimaatverandering en wat we daaraan kunnen doen. Overigens is het verschil dat je maakt -volgens Warmetruiendag- 6% CO2 per graad. Dit jaar is een extra speciale Warmetruiendag, want het is de tiende editie.

Jullie willen natuurlijk allemaal heel graag meedoen en daarom hebben we een aantal top warme truien voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk kies je ook op Warmetruiendag voor fairfashion. Hoe leuk is het als er achter jouw mooie, leuke of geinige trui ook nog een goed verhaal zit?

De modieuze trui

De eerste trui is een wollen, handgebreide trui van Peopletree. Dit Britse merk streeft FairTrade na door de gehele keten. In het geval van wol wordt daarbij natuurlijk ook gelet op diervriendelijkheid. Deze trui is gemaakt in Nepal, maar momenteel komt de wol nog van diervriendelijke schapenhouders in Nieuw Zeeland. Peopletree maakt geen gebruik meer van Merinowol en boycot toepassing van mulesing (een zeer dier onvriendelijke methode om infecties door vliegen te voorkomen, waarbij de huid rond het achterwerk van het schaap wordt verwijderd). In Nepal werkt Peopletree met Kumbeshwar Technical School in Katmandu aan meer transparantie en traceerbaarheid van waar alle wol vandaan komt. Ze zijn daarnaast bezig met een langere termijn project om biologische, fairtrade wol volledig in Nepal te produceren.

Doe mij zo’n trui!

Houdstooth jumper People Tree, hangebreid, fairtrade uit Nepal.

 

De vegan trui

Wil je helemaal geen dierlijke producten in je trui, dan hebben we ook veganistische opties voor je. Bijvoorbeeld een multicolor trui van 100% acryl van het merk Pepa Loves. De trui is gemaakt in Spanje, waar de productie onder persoonlijk beheer van het familie bedrijf is. Het merk zet zich in voor dierenrechten.

Doe mij zo’n trui!

De handgebreide trui

Voor een klassieke vintage look, ga je voor een handgebreide trui van Geesken Vormgeving. De trui is gemaakt van gerecyclede wol. In het maakproces wordt bijna geen afval geproduceerd, want Geesken weet met haar creativiteit voor ieder restje een nieuw doel te vinden. Alle truien van Geesken zijn volledig uniek, er bestaat echt maar 1 exemplaar van!

Doe mij zo’n trui!
Ik wil meer damestruien zien!

Trui voor mannen

De trui voor mannen is ook veganistisch en komt van Vegan Kleding. Dit Nederlandse merk, in 2016 gestart door Sander Marskamp, drukt met veganistische inkt leuke prints op GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd biologisch katoen. De drager van deze mooie trui op de foto is ook meteen de maker.

Doe mij zo’n trui!


Trui van Vegan Kleding, GOTS biologisch katoen, opdruk "organic".

Ik wil meer herentruien zien!

Truien voor de kinderen

Six Hugs & Rock ‘n Roll is een stoer en eerlijk kledingmerk uit België. De fabrikant in China is GOTS gecertificeerd, wat niet alleen betekent dat de kleding biologisch is, maar dat het onder eerlijke omstandigheden gemaakt is. De foto’s van het merk laten zien dat hun stoere opdrukken leuk zijn voor zowel jongens als meiden. Ik heb zelf geen kinderen, maar vind dit echt een kei-leuk merk. Alles van het merk is momenteel ook nog in de uitverkoop!

Doe mij zo’n trui!


Trui Six Hugs and Rock 'n Roll. Oprduk zonnebril.

Ik wil meer Six Hugs zien!

Het Britse merk Kite heeft verschillende awards gewonnen, waaronder de Childrenswear Brand Award. Het merk voert zowel het GOTS als het soil association certificaat. Deze trui is gemaakt van 100% biologisch katoen en onder goede omstandigheden geproduceerd in India.

Doe mij zo’n trui!


Trui met ritsje van merk Kite, GOTS biologisch gecertificeerd.

Ik wil meer Kite zien!

Truien voor de allerkleinsten

Bij Pyanta Kinderkleding kun je terecht voor truien voor de allerkleinsten. De truien van Pyanta groeien ook nog eens mee met je kindje, wat het nog duurzamer maakt. Ze kleding wordt met de hand gemaakt in Nederland van GOTS gecertificeerde materialen. De bijpassende broekjes op de foto zijn ook bij Pyanta te krijgen. Eerlijker, lokaler en duurzamer dan Pyanta wordt het echt niet!

Doe mij zo’n trui!


Kleurige baby trui met bloemen en bijpassend broekje.

Doe mij zo’n trui!


Cinnamon baby jongens trui met bijpassend broekje.

Ik wil meer Pyanta zien!

 

Your next jumps to fair and green:

Voor meer informatie:

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog