WakaWaka Power+ draagbare oplader | Review & kortingscode

Zonnepaneel in je tas? Met de WakaWaka kan het! In deze blog meer informatie over de WakaWaka Power+ en een kortingscode!


Ik zag zonnepanelen altijd als een grote investering voor als ik een huis zou kopen. Gezien ik de afgelopen jaren alleen maar in huurhuizen heb gewoond, was ik niet actief bezig met de implementatie van zonnepanelen in mijn dagelijks leven, hoewel ik zonnepanelen enorm interessant vind. Mijn oom begon als eerste in mijn directe omgeving met zonnepanelen; hij installeerde deze op een oude brandweer bus om elektriciteit voor de bus op te wekken en creëerde de onofficiële voorloper van de WakaWaka light (niet echt natuurlijk, maar het klinkt wel leuk!).

Zelf geconstrueerde oplader op zonne-energie door mijn oom (Michael Tjon-En-Fa). Onofficiële voorloper van de WakaWaka?
Zelf geconstrueerde oplader op zonne-energie door mijn oom (Michael Tjon-En-Fa). Onofficiële voorloper van de WakaWaka?

Ondertussen waren zonnepanelen voor mij nog steeds iets voor ‘later-als-ik-een-huis-koop’. Totdat ik bij mijn bijbaan in een andere winkel werd ingeroosterd waar ze de nieuwste WakaWaka verkopen; de WakaWaka Power +. Ik had al eerder over de WakaWaka light gelezen, maar toentertijd had het alleen een licht/zaklamp functie. De nieuwere WakaWaka Power+ heeft naast de mogelijkheid om licht te produceren, ook de mogelijkheid om energie op te slaan. Door middel van een USB poort kan je vervolgens je apparatuur opladen. Ik heb ‘m dus meteen gekocht, grotendeels omdat ik het gewoon tof vond om over een zonnepaneel te beschikken en ook omdat ik ‘m daadwerkelijk nodig heb gezien de batterij van mijn telefoon het niet zo lang meer volhoudt.

WAKAWAKA POWER+

WakaWaka Power+ | Voorkant verpakking
WakaWaka Power+ | Voorkant verpakking

De WakaWaka Power+ is een oplader en lamp in één. Net zoals bij TOMS schoenen wordt er een one for one beleid gehanteerd. Voor elke WakaWaka die wordt verkocht, wordt er een gedoneerd. De behuizing is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Over de herkomst van de zonnepanelen kon ik helaas niets vinden, terwijl dit toch een belangrijk punt is. Hij geeft tot 150 uur licht en is (afhankelijk van de intensiteit van het zonlicht) na 12-24 uur opgeladen. Je telefoon is na ongeveer 2 uur opgeladen en de Power+ kan op verschillende manieren worden ophangen. Persoonlijk vind ik de Power+ wat aan de grote kant, maar ben er erg tevreden mee gezien hij volledig op hernieuwbare energie werkt én ik geen elektriciteit nodig heb om ‘m op te laden. Dit is voor mij een groot voordeel, omdat ik mijn andere draagbare oplader vaak vergat op te laden en uiteindelijk stroom nodig had om zowel de oplader als mijn telefoon op te laden. Gezien de WakaWaka zelf elektriciteit genereert (als er genoeg zonlicht is) heb ik dat probleem gelukkig niet meer.

WakaWaka Power+ | Één manier om m op te hangen
WakaWaka Power+ | Één manier om ‘m op te hangen

Waarom is de WakaWaka een toevoeging voor degene aan wie er een gedoneerd wordt? Er zijn vijf belangrijke redenen. Ten eerste is er het gezondheidsaspect. In ontwikkelingslanden zijn er nog veel huishoudens die grondstoffen gebruiken om zichzelf van licht te voorzien. Denk hierbij aan kerosine lampen of het verbranden van hout. Als dit binnenshuis gebeurt en de ventilatie niet goed is, wordt de gezondheid negatief beïnvloedt door inademing van de dampen en gassen die vrijkomen. Door het vervangen van deze lichtbronnen met de WakaWaka worden mensen dus minder tot niet blootgesteld aan schadelijke gassen. Ten tweede worden branden (en eventuele slachtoffers van deze branden) ten gevolge van het gebruik van deze conventionele lichtbronnen voorkomen. Ten derde is er de intensiteit van het licht. Het licht van de WakaWaka is veel intensiever dan bijvoorbeeld de kerosine lamp, wat over het algemeen fijner is voor het uitvoeren van (huishoudelijke) taken. Als vierde punt is de mobiliteit een groot voordeel. De WakaWaka is makkelijker en veiliger mee te nemen dan bijvoorbeeld een kerosine lamp. Men kan de WakaWaka bijvoorbeeld ombinden als er ‘s avonds water gehaald moet worden. Ten vijfde is het een reserve energiebron indien de elektriciteit uitvalt. In Nederland hebben wij een stabiel elektriciteitsnetwerk, maar in veel ontwikkelingslanden is dit niet vanzelfsprekend. Het is dan erg fijn om een reserve energiebron te hebben om bijvoorbeeld je telefoon op te laden voor het geval je die nodig hebt in nood of als je gewoon iemand wilt bellen om te kletsen!

Your next jumps to fair and green:

  • Een WakaWaka Power+ kost 69 euro op de website van WakaWaka. Verzending is gratis binnen Nederland.
  • Gebruik kortingscode AGENTSOFLIGHT10 voor 10% korting!
  • Benieuwd naar de andere zonnepaneel en/of meer in depth informatie projecten van mijn oom (Michael Tjon-En-Fa)? Houd dan onze social media en website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief voor deze extra blog!

Voor meer informatie:

WakaWaka Power+
WakaWaka Power+

 

Laat Een Bericht Achter


4 thoughts on “WakaWaka Power+ draagbare oplader | Review & kortingscode

  1. […] een duurzame mobiele oplader voor bijvoorbeeld je telefoon op boxen? Lees dan onze review over de WakaWaka Power+; een oplader die op zonne-energie werkt en dus prima de hele dag stroom kan geven terwijl je op het […]

      -  
  2. […] WakaWaka Power+ draagbare oplader | Review & kortingscode […]

      -  

Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog