What all the fuss is about: de vegan pizza van de Lidl

Een review

Een revolutie is begonnen. Een vegan pizza in een supermarkt! Hier moesten we met het FairFrog team meer van weten en gingen em tijdens onze meeting proeven.


Review vegan pizza Lidl

Mijn tijdlijn werd ermee gebombardeerd: de vegan pizza van Lidl. Een veganistische pizza, gewoon uit de supermarkt. Een revolutie is begonnen. Er werd dan ook al gesproken dat 2018 een goed vegan jaar zou worden. En die tendens is onlangs gezet. Lidl heeft het begrepen en luidde hét vegan jaar in met een veganistische pizza. Hier moesten we met het FairFrog team meer van weten. 

Al smaakt de pizza naar poep, dat kan mij niet schelen. Een vegan pizza in de gewone supermarkt! Een paar jaar geleden nog ondenkbaar en nu is dat ondenkbare werkelijkheid. Mijn vele vegangenoten wisten van gekkigheid niet meer wat te doen. Behalve hun blije gezicht met een hap pizza op hun social media te deponeren.

Te gek

Maar alle gekheid op een stokje: de pizza smaakt ook nog eens te gek. Niet-vegan-wel-pescotariër Nancy vindt em lekker: rijk belegd en met een krokante korst. Ik sluit me daarbij van harte aan. Geen poep in mijn mond, maar een heuse diepvriespizza die goed smaakt, met name vanwege de krokante korst die rijkelijk belegd is met spinazie, tomaat en champignons. En zelfs wat vegan kaas. Die proef je minimaal, maar de spinazie en tomaat op de krokante korst des te meer. Daarnaast bevat de pizza geen palmolie, wat hem nóg verantwoorder en Fairfrog-minded maakt.

Wat vind jij?

Wij hebben de Vegan Verdura langs onze smaakpapillen laten gaan. Ook de Vegan Bruschetta was even in omloop in ons land. Heb jij die geprobeerd? We horen graag wat jij ervan vond!

 

Your next jumps to fair and green:

  • Ga naar Lidl en koop die pizza! Helaas moet je er wel voor naar Duitsland, want ze zaten maar tijdelijk in het Nederlandse assortiment.
  • Er komen steeds meer vegan producten in de supermarkt en zelfs bij de patatboer kun je steeds vaker een patatje met zonder ei bestellen. Wil je hier meer van? Vraag de producten aan in je lokale supermarkt, of word ei-vrijwilliger bij ProVeg.

 

Voor meer informatie:

  • Weten welke producten uit de supermarkt vegan zijn? Bezoek dan eens gewoonvegan.nl.
Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog