Six items challenge – Volbracht

Zes weken lang droeg ik slechts zes kledingstukken om meer bewustzijn te creëren over slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.


Einde Six Items Challenge.

De eindstreep gehaald!

Zes weken geleden begon ik aan de Six Items Challenge door een tweet die ik voorbij zag komen van Labour Behind the Label. Zes weken lang droeg ik slechts zes kledingstukken om meer bewustzijn te creëren over slechte arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Mijn ervaringen van de eerste week, beschreef ik in mijn blog van 18 februari. Blog gemist of ben je even vergeten hoe het ook alweer zat met deze challenge, lees dan eerst nog even dit.

 

Wat is de Six Items Challenge?

De Six Items Challenge is een uitdaging om van 10 februari tot en met 24 maart slecht zes verschillende kledingstukken te dragen; 6 weeks, 6 items! Het is een initiatief van Labour Behind The Label, de organisatie die in het Verenigd Koninkrijk de Schone Kleren Campagne representeert. Ik hoor je denken; 6 kledingstukken, maar dan heb ik iedere dag hetzelfde aan? Nee, zo streng is de uitdaging nu ook weer niet. Ondergoed, sokken, pyjama’s, sportkleding, jassen en accessoires tellen niet mee. Eigenlijk valt deze uitdaging best mee, toch?

De reden dat ik mee wilde doen, is dat er ondanks het groeiende consumenten bewustzijn, nog steeds vrijwel geen echte eerlijk mode bestaat, terwijl eerlijke mode eigenlijk de standaard moeten zijn toch? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen voor meer eerlijke mode. Een daarvan is natuurlijk doneren aan de Schone Kleren Campagne: Rekeningnummer NL95 TRIO 0197 7781 27
t.n.v. Schone Kleren Campagne o.v.v. “gift” Daarnaast kun je natuurlijk eerlijke kleding kopen. In mijn vorige blog heb ik een aantal kleine Nederlandse merken behandeld, die zo eerlijk en duurzaam mogelijk kleding produceren.

 

De lente is gearriveerd

Winteraccessoires: 50 Shades of Blue

50 Shades of Blue

Variëren met vrolijke panties.
Variëren met vrolijke panties.

De afgelopen zes weken was dit mijn garderobe:1 jasje (kan zowel boven de jurkjes als
ook boven de blouse en het shirt)2 jurkjes (1 dik winterjurkje, 1 katoenen jurkje)1 blouse1 shirt, driekwart mouwtjes1 spijkerbroek Toen ik aan deze uitdaging begon, was het nog erg koud en had ik vaak het dikke winterjurkje aan. Om er niet steeds hetzelfde uit te zien kon ik mij uitleven met leuke winteraccessoires. Ik ben dol op mutsen en sjaals en – zoals je ziet – ook op de kleur blauw. Ik heb mijn zeer geliefde wintertenue dan ook 50 Shades of Blue gedoopt (zie foto).  Inmiddels is het buiten langzaam lente geworden; de krokussen zijn uitgekomen en overal langs de weg zien de bermen geel van de narcissen. Zodoende kon ik de laatste weken vaker het wat dunnere, katoenen jurkje aan en kon ik ook vrolijk variëren met verschillende panty’s (zie foto). Het idee van mijn kleine garderobe was om te gaan voor kledingstukken die makkelijk combineren en waarbij ik de accessoires kon laten zorgen voor uitstraling.

Zoals je ziet heb ik deze uitdaging met veel plezier volbracht. Het grootste voordeel van een garderobe van slechts zes items, is dat je ‘s ochtends niet zo lang hoeft na te denken bij wat je aan trekt. Je gaat gewoon voor wat schoon is en wat bij het weer past en dat is het. Geen twijfels tussen het dit shirt of dat shirt en met welk jasje je het nu weer zult combineren en minder wachttijd voor mijn man. Al met al toch wel een aan te raden uitdaging, maar natuurlijk heb ik ook gewoon zin om weer iets leuks aan te trekken zonder enige beperking als ik vanavond uit eten ga. Nu het lente is en het nog niet echt warm, maar ook niet meer echt koud is, kan ik lekker extra lang voor mijn kast staan twijfelen tussen het ene outfit en het andere. Ik ga er meteen aan beginnen!

 

Op de foto links een panty met een eenvoudige ruit van de Hema; deze zorgt voor een nette, zelfs wat zakelijke uitstraling. De panty rechts is mijn favoriet vanwege de kleuren en vanwege de herinnering. Ik weet niet waar hij vandaan komt, want ik vond hem twee jaar geleden na het overlijden van mijn moeder in haar kast; nog in het plastic. Een nooit gebruikt tweedehands item met een vrolijke ruit. Een ander vind het misschien gek, maar ik vind het leuk om nog dingen van mijn moeder te dragen. Naast de emotionele waarde die zulke items hebben, is hergebruiken en langer gebruiken natuurlijk ook goed voor het milieu.

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog