3 Opties voor een stijlvolle en duurzame waterfles

Op zoek naar een stijlvolle, duurzame waterfles? In deze blog 3 opties én 4 redenen (infographic) om over te gaan op de hervulbare waterfles.


Waarom is een hervulbare waterfles beter dan een PET fles?
Plastic flessen zijn het #4 meest gevonden afval in de oceanen. Dit en meer redenen en opties voor een hervulbare waterfles.

De hervulbare waterfles is steeds vaker te zien in het Nederlandse straatbeeld. Er zijn vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, waarvan de Dopper fles waarschijnlijk de bekendste is. Voor degene die niet weten waarom ze een waterfles zouden willen aanschaffen of nog op zoek zijn naar een hervulbare waterfles; in deze blog vier redenen waarom ik pleit voor een hervulbare waterfles en drie merken die stijlvolle waterflessen aanbieden!

4 Redenen waarom ik pleit voor een hervulbare waterfles

Voor de visueel ingestelde mensen, heeft Aditya hier een mooi infographic bij gemaakt, klik op deze link of op het plaatje om deze te bewonderen op onze Google+ pagina.

 1. De CO2 voetprint van een fles is meer dan 300x hoger dan kraanwater, o.a. door:
  • Productie van de fles: per fles is gemiddeld 5x de inhoud van de fles aan water nodig + één derde van de fles aan olie
  • Vervoer van de fles: vaak komt het water uit het buitenland (terwijl Nederland kraanwater tot één van de beste ter wereld behoort!)
 2. PET flessen zijn niet altijd even goed voor de gezondheid:
  • door blootstelling aan de zon kunnen chemicaliën (dioxinen) vrijkomen in het water
  • in de hals van het flesje gaan snel bacteriën zitten
 3. Gemiddeld 90% van de flessen wereldwijd wordt niet gerecycled en komt op de stortplaats of in de natuur terecht
  • Plastic flessen staan op #4 van meest gevonden afval in de oceanen
  • Plastic wordt niet afgebroken in de natuur, maar valt uiteen in kleine deeltjes (microplastics)
  • Kleine plastic deeltjes kunnen opgegeten worden door dieren, waardoor er plastic in de food chain terecht komt
  • Dieren raken verstrikt in en worden vergiftigd door het plastic en kunnen hierdoor sterven
 4. Kraanwater is vele malen goedkoper dan het water in de flesjes en de kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is even goed en soms zelfs beter!

 

3 Stijlvolle en duurzame waterflessen

 

XD Design

Mocht ik een nieuwe waterfles nodig hebben, dan wordt deze waarschijnlijk van XD Design. Het doel van XD Design is om in 2020 op alle fronten duurzaam te zijn. De producten willen zij bijvoorbeeld volledig van duurzame materialen maken; gerecycled, biologisch afbreekbaar of milieuvriendelijke materialen. Daarnaast willen zij de producten zodanig ontwerpen dat deze makkelijk te recyclen of te hergebruiken zijn. Om hun vooruitgang te monitoren en te laten zien hebben zij een aparte website opgezet. XD Design heeft verschillende soorten flessen; kleine flessen, grote flessen, sportflessen, met rietje, met karabijnhaak, met fruit-infuser enzovoorts. Ze rangeren qua prijs tussen de €12,95 en €19,95. Verzenden is gratis vanaf €50,- en ze zijn verkrijgbaar via www.xd-design.com.

KRNWTR

De flessen van KRNWTR zijn van het merk Mizu en gemaakt van roestvrijstaal. Van iedere verkochte fles gaat 5% van de opbrenst naar de Plastic Soup Foundation. Ze zijn makkelijk schoon te houden (kunnen in de afwasmachine), zijn corrosie resistent en van gerecycled materiaal. Het doel van KRNWTR is om het gebruik van KRNWTR te bevorderen want zoals op hun website staat: “…meer kraanwater betekent minder ontginning van water, minder productie van plastic verpakkingen, minder transport, minder koeling en minder afval.”.Ikzelf heb een tijd lang de 750ml turqoise fles van KRNWTR in mijn bezit gehad en was er erg tevreden over! Het enige nadeel was dat je water wel warm wordt in de zon. De prijzen voor de flessen rangeren tussen de €19,95 en € 22,95. Daarnaast zijn er extra (sport-)doppen verkrijgbaar voor €4,95 op https://www.krnwtr.nl/.

ONEforONE

De van roestvrij staal gemaakte ONEforONE fles is de fles die ik momenteel gebruik, gezien ik mijn KRNWTR fles heel random ergens ben vergeten.  Qua grootte heb ik liever de KRNWTR fles, maar qua het op temperatuur houden van het water vind ik deze fijner. Alhoewel het afgeraden wordt, doe ik er stiekem wel kokend water in voor thee. Het water blijft makkelijk 12 uur lang goed heet! Bij het kopen van een ONEforONE help je iemand in Afrika aan schoon drinkwater. De prijs van een fles is tijdelijk €14,95 in plaats van €19,95. Verzendkosten bedragen €4,95 en boven de €50,- is de verzending gratis. Ze zijn te vekrijgen op https://oneforone.nl/shop/. Sidenote: Van zowel de KRNWTR fles als de ONEforONE fles vaagt de belettering na verloop van tijd weg.

Your next jumps to fair and green:

 • Dagje naar Amsterdam? Ga eens plastic vissen in de grachten bij Plastic Whale! Zo zie je met eigen ogen waar de flesjes kunnen eindigen. Ook is er op 7 augustus een Pride Plastic Fish waar je je gratis voor kan aanmelden. Klik voor het Facebook event hier en meld je aan door een mailtje te sturen naar join@plasticwhale.org!

Voor meer informatie:

 • Lees hier het artikel van de consumentenbond over de verschillende soorten water in de Nederlandse supermarkten

 

Laat Een Bericht Achter


1 thought on “3 Opties voor een stijlvolle en duurzame waterfles

 1. […] Een waterfles kan niet ontbreken! Zorg dat je de hele dag genoeg water bij je hebt in een duurzame fles! Kijk hier voor 3 stijlvolle opties. […]

    -  

Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog