Nederlanders luiden massaal de noodklok voor het klimaat

Actie voor het klimaat

Afgelopen zaterdag om twee minuten voor twaalf (11.58 uur) is door heel Nederland, letterlijk de ‘Noodklok voor het Klimaat’ geluid.


11260Noodklok voor Klimaat Greenpeace

Afgelopen zaterdag om twee minuten voor twaalf (11.58 uur) is door heel Nederland, letterlijk de ‘Noodklok voor het Klimaat’ geluid. Ruim driehonderd kerken, gemeenten, kloosters, moskeeën en carillons hebben samen met Greenpeace laten horen dat ze klimaatverandering tegen willen gaan en riepen minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op tot klimaatactie.

Het initiatief van Greenpeace werd gesteund door noodklokken in het hele land. Van de Martinitoren in Groningen, de Westertoren in Amsterdam tot de Sint Janskerk in Maastricht. Ook werd ‘The Final Countdown’ gespeeld op carillons verspreid door heel Nederland en zelfs internationaal zoals in Washington en Sint-Petersburg. De deelnemers gaven hiermee een krachtig signaal aan de vooravond van de klimaattop in Polen, die maandag 3 december begint.

Twee voor Twaalf

‘Het is 2 voor 12 voor het klimaat. We roepen Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat op om de daad bij het woord te voegen op de klimaattop in Polen’, aldus Faiza Oulahsen, campagneleider Klimaat & Energie van Greenpeace. ‘De wereldwijde ambitie moet van 2 naar maximaal 1,5 graad opwarming van de aarde. Dat halen we alleen, als we voor 2030 onze CO2-uitstoot met 60% terugdringen. Dat betekent onder andere inzetten op zonne- en windenergie, onze bossen beschermen en de kolencentrales sluiten.’

Door het hele land

De aanmeldingen voor de ‘Noodklok voor het Klimaat’ stroomden binnen. Tot en met zaterdagochtend hebben kerken en instanties zich nog gemeld en hun steun toegezegd om dit samen te doen. Van de Peperbus in Zwolle tot de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort en het Vredespaleis in Den Haag. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van Sint Bavokerk in Haarlem en de Domkerk in Utrecht. In elke provincie in Nederland is de noodklok geluid.

 

Your next jumps to fair and green:

 

Voor meer informatie:

  • Check ‘The Final Countdown op Twitter.
  • Check Greenpeace voor meer over de noodklok en andere acties voor het klimaat.
Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog