Camoufleer en Bescherm: Natuurlijke CC cream

Hoe eerlijk, veilig en duurzaam is de natuurlijke CC cream van Physician's Formula? In deze blog gaan we verder in op dit product uit de Organic Wear line.


Een week geleden was de blog over zonnebrandcrème van Nelle erg toepasselijk, maar deze week laat de zon zich vrij weinig zien. Mocht je vorige week niet genoeg in de zon hebben gezeten, maar wil je wel een licht kleurtje én SPF bescherming? Dan is de CC cream van de Organic Wear lijn van Physican’s Formula (PF) misschien een optie voor je!

CC cream physician's formula van de organic wear line voor medium skin tone met een spf factor 20.
CC cream physician’s formula van de organic wear line voor medium skin tone met een spf factor 20.

De CC cream is in het leven gebracht om je huid te camoufleren,  hydrateren en beschermen én om je huidskleur te corrigeren. De CC cream van PF wordt daarnaast gepresenteerd als de ‘First ever 100% natural CC cream’. De ingrediënten zijn namelijk 100% van natuurlijke afkomst en 70% van de ingrediënten zijn van biologische afkomst. De crème is vrij van twijfelachtige ingrediënten; hij is geur vrij, gluten vrij, vrij van parabenen, vrij van genetisch gemodificeerde organismen (GMO’s), vrij van dierproeven en vrij van synthetische kleuren en toevoegingen. De crème is ook hypoallergeen en heeft een SPF factor van 20. De SPF bescherming is op basis van titanium dioxide (3.9%) en zink oxide (1%) en bestaat dus uit minerale filters.

De transparantie van het product vond ik overigens matig; ik kon bijvoorbeeld niet vinden of er nano-deeltjes in zaten, maar Nelle en ik verwachten van wel, gezien de crème vrij dun smeert en in andere producten van de Organic Wear lijn ook nanodeeltjes zitten (nalezen over nanodeeltjes? Bekijk dan Nelle haar blog over zonnebrandcrème). Ik kon helaas ook niets vinden over de productie van de crèmes of waar zij hun producten inkopen. Wat betreft hun fairness valt er tot nu toe dus niet veel te zeggen.

Nu hoort eigenlijk het deel te komen waarin ik jullie uitgebreid vertel over de textuur en het gebruik van de crème ten opzichte van andere CC creams, BB creams en eventueel foundations. Sorry, ik ben nooit echt een smeerder geweest wat dat betreft, dus naast de informatie over de ingrediënten van de crème kan ik jullie alleen het volgende meegeven:

De CC cream van PF smeert dunner dan de Tea Tree BB cream van de Bodyshop, wat ik persoonlijk fijner vind. Je hebt hierdoor niet het idee dat je een dikke laag verf op je huid hebt. Een nadeel van de CC cream van PF is dat ze alleen in lichte tinten beschikbaar zijn. Ik gebruik momenteel de Medium, maar in de zomer zal ik deze niet meer kunnen gebruiken.

De CC cream kost rond de 15$ en de verzendkosten zijn rond de 4$ op iHerb.com.

Organic CC cream – Lichte huidskleur

Organic CC cream – Medium huidskleur

Voor de geïnteresseerden hieronder nog een foto van de achterkant van de verpakking, oftewel degreenwashing“…?

CC cream Physician's Formula | SPF 20 | Organic Wear lijn | Medium tint | Ingrediënten
Ingridienten: CC cream physician’s formula van de organic wear line voor medium skin tone met een spf factor 20.

 

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog