Heb jij een groene website?

Host je site groen

Wist je dat je je website groener kunt maken? Diverse webhosts draaien op groene stroom. Ook die van onze keuze. En die van jou? Check het!


Groene website

Een groene website? Kan dat? Want het internet met al die datastromen kost bergen energie. Toch zijn er hostingpartijen die hun best doen om zo groen mogelijk te zijn. 

Onze keuze voor groene hosting

Neem bijvoorbeeld Yourhosting waar FairFrog bij gevestigd is. Zij willen het hoge energiegebruik compenseren ‘door heel milieubewust om te gaan met zaken als stroom, beheer en werkomgeving.’ Ze hosten in een CO2-neutraal datacentrum en maken in hun bedrijfspand gebruik van verschillende duurzame technieken. Daarnaast nemen ze groene energie af. Maar dat is nog niet alles. In de kantine vind je eten uit de natuurwinkel en de kok kookt alleen met biologische ingrediënten. Ook sponsoren ze SOS Kinderdorpen en het Ronald McDonald Kinderfonds. Je leest het al: het is een bewuste keuze van ons geweest om voor deze host voor onze website te kiezen.

Check je host

Maar er zijn gelukkig nog meer hostingbedrijven die groen willen zijn. Google en Apple willen immers draaien op duurzame energie. Jouw site kun je ook wat groener maken. Doe bijvoorbeeld een check bij The Green Web Foundation. Je vult er simpelweg je url in en krijgt te zien of je webhost gebruik maakt van groene energie of niet.

The Green Web Foundation gaat ervan uit dat in de toekomst het hele internet op hernieuwbare energie draait. De organisatie heeft tools ontwikkelt om dat proces te versnellen. Enige punt van kritiek is dat ze de oorsprong van ingekochte groene stroom van hostingbedrijven nog niet controleren. Plus dat ze afhankelijk zijn van gegevens die aan hen door webhosts vertrekt worden. Wil je zeker van je zaak zijn? Check je site bij The Green Web Foundation en krijg je een groene smiley? Vraag aan je host naar de oorsprong van hun groene energie. Jump to a green website!

 

Your next jumps to fair and green:

  • Is jouw website groen? Check het op www.thegreenwebfoundation.org.
  • Zoek een groene host voor je site. Zo gebruiken bijvoorbeeld Yourhosting, One.com en Antagonist groene stroom.

Voor meer informatie:

Afbeelding: Web Hosting door Nick YoungsonCC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images.

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog