Verandering in Haarlemmermeer

Nelle doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen Haarlemmermeer 21 november

Nelle staat op de lijst voor GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Belangrijke onderwerpen zijn schiphol en wonen.


 

Op 21 november vinden in 12 gemeenten in Nederland nog gemeenteraadsverkiezingen plaats. “Maar die hebben we toch pas gehad?” Ja dat klopt, maar de gemeenten waar herindelingen plaatsvinden, gingen in maart nog niet naar de stembus. Ik woon in Hoofddorp, dat ligt in de gemeente Haarlemmermeer en Haarlemmermeer fuseert per 1 januari met gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, dus mag ik de 21e nog stemmen. Maar het wordt nog leuker; niet alleen kan ik stemmen, mensen kunnen ook op mij stemmen, want ik sta op nummer 9 op de lijst van GroenLinks. Aangezien FairFrog vanuit dezelfde idealen is ontstaan als mijn kandidaatschap voor de gemeenteraad – namelijk die van gelijkheid en medemenselijkheid – leek het me passend om ook hier te delen waarom ik op de lijst sta. Daarnaast geef ik een klein kijkje in wat er in deze gemeente speelt en wat GroenLinks daarmee wil.

Waarom GroenLinks?

Ik ben lid geworden van GroenLinks, omdat ik wil bijdragen aan een samenleving waarin medemenselijkheid centraal staat. Ik sta voor een samenleving waarin we naar elkaar om kijken en waarin we ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om zich te ontplooien en geluk na te streven. Ik sta ook voor een samenleving waarin we in onze beslissingen meenemen wat het effect daarvan is op anderen; of je nu als gemeente, organisatie, als bedrijf of als individu een beslissing neemt.

Tot op heden heb ik mijn idealen vooral internationaal nagestreefd en natuurlijk hier op FairFrog. In 2007 richtte ik Stichting Onderwijs voor India op om kinderen en jonge mensen in India te steunen in hun ambities. Door mijn ervaringen in India, raakte ik er ook steeds meer van overtuigd dat ik in mijn eigen omgeving misschien meer zou kunnen betekenen. Ik ging op zoek naar eerlijke kleding, wilde zoveel mogelijk duurzaam consumeren (voor zover dat überhaupt kan) en richtte FairFrog op. En nu wil ik mij ook graag inzetten voor een mooie gemeente.

Wat speelt er in Haarlemmermeer?

Helaas is de opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen vaak erg laag (de gemiddelde opkomst bij de verkiezingen in maart was net iets meer dan 50% met grote verschillen per gemeente). Dit is jammer want de lokale politiek heeft direct invloed op de leefomgeving en bovendien zijn de afgelopen jaren veel taken overgeheveld naar gemeenten. Als je dus woont in een van de herindeling-gemeenten; ga vooral stemmen op woensdag 21 november!

Ook in Haarlemmermeer gaat het bij deze verkiezingen over vele onderwerpen. Het is teveel om allemaal in een blog te gieten, maar ik licht er hier een paar voor jullie uit.

Schiphol

Als mensen mij vragen waar ik woon en ze kijken bedenkelijk als ik zeg ‘Hoofddorp’, dan voeg ik daar meestal aan toe ‘vlakbij Schiphol’. Schiphol zit al bijna aan het voor 2020 afgesproken plafond van 500.000 vluchten per jaar. GroenLinks vindt dat meer dan genoeg en pleit bijvoorbeeld voor alternatieven op het spoor.

 Wonen

Gemeente Haarlemmermeer grenst aan Amsterdam, ligt lekker centraal in de randstad en je kunt hier momenteel heerlijk genieten van de herfstkleuren in de polder. Al die pluspunten zorgen natuurlijk voor een stijgende vraag naar woningen. GroenLinks wil deze vraag duurzaam en sociaal beantwoorden. Dat betekent dat we ervoor willen zorgen dat er voor jong en oud en voor mensen met een beperking mogelijkheden zijn. We streven naar 40% sociale huur.

Groen

Iedereen moet kunnen genieten van groen in zijn of haar omgeving, dit is goed voor de fysieke en mentale gezondheid! De polder is via al die leuke waterweggetjes met treur- en knotwilgen langs de kant, uiteindelijk verbonden met de Noordzee. Daarom is het extra belangrijk dat er in Haarlemmermeer een pilot ‘statiegeld op kleine PET-flessen en blikjes’ komt.

Wethouder van Geluk en andere top ideeën

Ja, in eerste instantie klinkt dat een beetje grappig, maar het staat echt in ons verkiezingsprogramma; we willen een Wethouder van Geluk. En we zoeken allemaal naar geluk, dus eigenlijk niet zo gek om daar eens wat meer aandacht aan te gaan besteden; onze lijsttrekker schreef er een leuk artikel over.

Mijn andere favorieten uit ons verkiezingsprogramma zijn de opleiding tot “Monteur Energietransitie” en de regensensoren bij stoplichten. De energietransitie zorgt voor meer werkgelegendheid, maar helaas is er een tekort aan technisch personeel. Daarom wil GroenLinks er samen met scholen en het bedrijfsleven voor zorgen dat er voldoende mensen worden opgeleid die zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen kunnen installeren.

Met de regensensoren zorgen we ervoor dat voetgangers en fietsers minder lang hoeven te wachten als het regent, want dat verdien je als je de auto vaker laat staan!

Kortom, stemmen dus!

Of je nu Groen en Links bent of heel iets anders; ga vooral stemmen als er in jouw gemeente ook verkiezingen zijn! Als je niet weet waarop je wilt gaan stemmen; zoek dan de kieswijzers van jouw gemeente op, neem een kijkje in de verkiezingsprogramma’s en volg het lokale nieuws.

Your next jumps to fair and green:

  • Als er gemeenteraadsverkiezingen zijn in jouw gemeente; ga dan stemmen!
  • Weet je niet waarop? Google even de kies- en stemwijzers voor jouw gemeente.

Voor meer informatie:

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog