De groene start van FairFrog

FairFrog is online als verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame producten. Lees hier hoe wij een duurzame bedrijfsvoering hanteren!Groene start van FairFrog; verzamelwebsite voor duurzame producten.

Sinds vorige week is FairFrog online als verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame producten. Het is voor ons ontzettend belangrijk dat de producten die online komen te staan op FairFrog daadwerkelijk eerlijk en (grotendeels) duurzaam zijn. Eerder hebben wij dan ook de criteria beschreven waaraan een product moet voldoen willen wij het presenteren op FairFrog. Zo geven wij onze bezoekers zekerheid dat ze niet te maken hebben met producten die worden gepromoot door middel van greenwashing of met vage marketing termen waar geen echt verhaal achter zit.

Ook aan onze eigen bedrijfsvoering stellen wij hoge eisen betreft eerlijk en duurzaam.

Groene Webhosting

Datastromen zijn niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Het is dan ook niet heel gek dat het energieverbruik van deze sector vrij hoog is. De FairFrog website wordt gehost door Yourhosting, die het hoge energieverbruik probeert te compenseren ‘door heel milieubewust om te gaan met zaken als stroom, beheer en werkomgeving.’. Zo wordt er gehost in een CO2-neutraal datacentrum en hebben zij hun serverparken in november 2010 verhuisd naar andere datacentra met een aangepast energieverbruik en klimaatbeheersingsystemen met de nieuwe standaarden. In het bedrijfspand van Yourhosting zijn verschillende duurzame technieken geïmplementeerd zodat het energieverbruik geminimaliseerd wordt. De energie die ze afnemen is 100% groen. In de personeelskantine worden levensmiddelen en biologisch vlees van de natuurwinkel geserveerd en de kok kookt alleen met biologische artikelen. Tenslotte sponsoren zij SOS Kinderdorpen en het Ronald McDonald Kinderfonds.

Duurzame Bank

Groene start van FairFrog; duurzaam bankieren, groene webhosting en andere maatregelen voor duurzame bedrijfsvoering.
Onze bankzaken doen we via Triodos – één van de duurzaamste banken ter wereld. Ook in Nederland scoren zij, samen met de ASN bank, erg hoog op verschillende aspecten van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo wordt 44% van de kredieten en investeringen in milieuprojecten gestoken met thema’s als duurzame energie en energie-efficiëntie, biologische landbouw en biologisch voedsel en duurzaam vastgoed. Sociale projecten zoals gezondheidszorg en microkredieten krijgen 26% van het aandeel van de kredieten en investeringen.

Printen
Wij proberen zoveel mogelijk digitaal te regelen en zo weinig mogelijk te printen. Als wij printen proberen wij dat echter zo duurzaam mogelijk te doen; dubbelzijdig en indien mogelijk op gebruikt papier.

Duurzame Toekomst
FairFrog heeft ook een duurzame visie voor de toekomst. Als het goed gaat met FairFrog en het een betaalde service kan worden, dan willen we graag iedere maand een goed doel ondersteunen. Ook hebben we plannen om iets te doen aan duurzaamheid van pakketbezorging. Dit is uiteraard een aspect aan online shoppen dat nog niet zo duurzaam is. Voor nu gaan we echter hard ons best doen om FairFrog een succes te maken!

Tot slot proberen we ook onze persoonlijke lifestyle te verduurzamen en delen we deze avonturen met jullie op de blog!

 

Your next jumps to fair and green:

 

Voor meer informatie:

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog