Groen – Kleur van de LiefdeHet is bijna Valentijnsdag en wat is er nu leuker dan je geliefde te verassen met een bijzonder cadeau? Als je nu echt in een lieve bui bent, hoef je het niet te laten bij lief zijn voor jouw geliefde. Je kunt ook lief zijn voor de makers van jullie valentijnscadeaus en voor het milieu. Daarom geef ik hier vier tips voor een Happy Valentine’s day for all!

1. Slaafvrije chocolade

Chocolade is natuurlijk een onmisbaar ingrediënt voor Valentijnsdag. Het overgrote deel van de chocolade-industrie heeft echter weinig met liefde te maken en daarom is het opletten geblazen met het kiezen van de juiste chocolade. Gelukkig zijn er steeds meer producenten die wel aan mens en milieu denken. De meest eerlijke chocolade koop je van de merken Tony’s Chocolonely en  FairTradeOriginal. Beiden vind je onder andere gewoon in de supermarkt. Extra leuk is dat je bij Tony’s tegenwoordig je eigen wikkel kunt ontwerpen voor een chocoladereep naar keuze. Schrijf jouw boodschap aan je geliefde met een mooie foto van jullie erbij op jullie favoriete chocoladereep en veel romantischer kan het niet meer worden! Deze optie is ook zeer geschikt voor de late shoppers onder ons, want er geldt: voor 12 uur besteld, morgen in huis.http://webshop.tonyschocolonely.com/templateblanco

2. FairTrade sieraden

De winning van edelmetalen gebeurt veelal in ontwikkelingslanden, onder erbarmelijk slechte arbeidsomstandigheden. De laatste jaren is hier gelukkig meer aandacht voor gekomen en er zijn dan ook verschillende manieren om je valentijn te verassen met FairTrade sieraden. Webwinkel Gaaf heeft bijvoorbeeld een aantal sieraden van de merken PeopleTree en Studio JUX in haar collectie (even doorklikken naar pagina twee op de accessoires pagina!). Beiden merken maken zich hard voor duurzame ontwikkeling in productielanden. Een mooi voorbeeld is een armband uit een atelier in Kenia, waar niet alleen sieraden worden gemaakt, maar waar bijvoorbeeld ook gehandicapten medische hulp en huisvesting krijgen! Een andere optie met een breder assortiment aan sieraden is webwinkel  A Beautiful Story. A Beautiful Story verkoopt sieraden, die gemaakt worden volgens fair trade principes in Nepal. Lees op de website ook even het inspirerende verhaal van de oprichtster over hoe zij in een zilverfabriek in Nepal terecht kwam.

http://www.abeautifulstory.nl/

http://www.gaaf-kleding.nl/nl/24-accessoireshttp://www.gaaf-kleding.nl/nl/accessoires/151-loofblad-armband-zilver.html

3. For your sexy Valentine!

FairTrade en duurzaam betekent allang niet meer dat je alleen maar geitenwollen sokken voor elkaar kunt kopen (eigenlijk is bamboewol bovendien duurzamer, maar dat terzijde). LuvaHuva produceert prachtige, handgemaakte, ethische en duurzame lingerie. Ze huizen in Groot-Brittanië, maar leveren wereldwijd. Materialen die gebruikt worden zijn biologisch katoen, bamboe, soja en vintage kant! Let wel op dat de prijzen op de website in ponden zijn, even omrekenen dus (dat kan bijvoorbeeld hier: https://www.reischecker.nl/valuta-omrekenen).

Mocht al dat omrekenen nou teveel gedoe zijn, dan heeft Nederland ook nog een paar leuke eco-lingerie opties. Bij Saint Basics kun je terecht voor sexy en stoere boxers voor zowel dames als heren. Lotika heeft verschillende merken in haar assortiment voor zowel dames als heren. Handig om te weten: Lotika heeft een valentijnsactie waarbij je 2 kleine Tony’s chocoladerepen krijgt bij besteding van €50,-.

http://www.luvahuva.co.uk/http://www.saintbasics.com/http://www.lotika.nl/

4. Nothing says “I Love You” like a card saying “I Love You”

Schrijf een kaart vol mooie woorden aan je geliefde. Bestel een Greetz kaart via de GoedeDoelShop en steun voor dezelfde prijs ook nog eens een goed doel! Greetz kaarten worden gedrukt op FSC papier, een keurmerk voor papier uit gecertificeerde bossen. In FSC-gecertificeerde bossen wordt rekening gehouden met ecologische, sociale en economische aspecten van bosbeheer.

Als je via GoedeDoelShop naar Greetz gaat (zie link),  dan gaat er automatisch een donatie naar het goede doel van de maand. Je kunt ook een account maken bij de GoedeDoelShop en zelf kiezen aan welk goede doel je wilt doneren. Het goede doel van februari is Stichting CHOE. Deze stichting zet zich in voor ouderloze kinderen en jongeren in Oekraïne.

http://goededoelshop.nl/shop/greetz/

 

Ik hoop dat jullie met deze tips nog meer liefde te geven en te ontvangen hebben op Valentijnsdag en natuurlijk ook daarna!

Bronnen

http://www.fairtrade.nl/

http://rankabrand.nl/chocolade-merken

http://mvonederland.nl/system/files/media/factsheet_mensenrechten_en_edelmetalen.pdf

http://www.peopletree.co.uk/about-us/who-makes-our-products/bombolulu

http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3550788/2013/11/25/Goud-begint-glans-te-krijgen.dhtml

https://www.greetz.nl/maatschappelijk-verantwoord-ondernemen

http://goededoelshop.nl/faq/

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog