Zomaar iets winnen

Nelle won een Goodiebag van webshop Ecolimited. De Goodiebag bevat eerlijke (fairtrade), milieuvriendelijke producten, waaronder de Dopper.


Goodiebag van Ecolimited met Dopper, producten van SuckUK, biologische zeep en lippenbalsem.
Goodiebag van Ecolimited met Dopper, producten van SuckUK, biologische zeep en lippenbalsem.

Al drie nachten achter elkaar was mijn kat niet thuis gekomen. Hij komt normaal gesproken na twee uurtjes buiten wel weer thuis, maar deze keer niet. Toen ik wakker werd dinsdagochtend was ik dan ook helemaal niet blij; nog steeds geen Sherlock te bekennen in de buurt. Slaperig pak ik mijn telefoon van mijn nachtkastje en open mijn Instagram app om wat plaatjes te kijken. Daar blijkt mij een leuke verassing te wachten: ik heb een goodiebag gewonnen van Ecolimited! Wat ongelovig bekijk ik het bericht, want ik ben niet zo van het like-en-win gebeuren en kan me ook niet herinneren dat ik ergens aan mee heb gedaan. Ik kan wel wat geluk gebruiken denk ik; waarom ook niet? En het blijkt echt zo te zijn, ik heb iets gewonnen! Zomaar! Ik heb er niks voor hoeven doen; ik ben niet pas jarig geweest en heb geen wonderbaarlijke prestaties geleverd, zelfs niet iets specifieks geliked, gedeeld, gerepost of geretweet, maar twee dagen later staat er toch echt een meneer met een leuk pakketje voor mijn deur. Mijn kat stond gelukkig dinsdagmiddag al voor de deur, het bleek al met al een topdag te zijn.

 

Voordat ik je ga vertellen wat voor feestelijke cadeautjes er uit de goodiebag kwamen wil ik Ecolimited heel erg bedanken voor deze leuke ervaring van een ultieme verassing. Want hoe vaak komt het tenslotte voor dat je echt zomaar iets krijgt? Goed, laten we de goodiebag uitpakken!

 

Het eerste wat ik zie is een groene waterfles van Dopper. Ik denk er al een tijdje over om een dergelijke waterfles te kopen, dus nu kan ik mijn geluk al helemaal niet meer op. De Dopper fles is gemaakt van overwegend gerecycled materiaal en is Cradle2Cradle gecertificeerd. Dit betekent dat je je kapotte dopperfles onderdelen kunt terug brengen naar de makers, die er zonder kwaliteitsverlies weer iets nieuws van kunnen maken. Ook wordt de Dopper fles klimaatneutraal geproduceerd. Kortom de Dopper is een Topper!

 

IMG_4010-1Het volgende topstuk is een drijvend lampje van SuckUK. Het lampje laadt op aan je computer via een USB-kabel. Je kunt het vervolgens laten drijven in een glas en er is zelfs een klein lampenkapje bijgeleverd (zie foto’s). Op de website van SuckUK kun je lezen hoe zij hun best doen om zo ethisch en duurzaam mogelijk te opereren. Ze zijn dan ook lid van de Supplier Ethical Data Exchange, een organisatie die zich inzet voor het verduurzamen van supply chains. Ook de Cookie Stamper uit de Goodiebag is afkomstig van SuckUK. Met deze Stamper laat je je gasten weten dat je zelf de keuken in bent gegaan om koekjes te bakken. Het hout van de stempel is in Nederland speciaal geplant voor productie en is snelgroeiend.  IMG_4012-1SuckUK heeft mooie ambities en doet duidelijk zijn best om duurzaam en eerlijk te zijn, maar laat ook zien hoe moeilijk dat eigenlijk is. Zo staat onder het kopje “Environment” onder andere dat ze veilig schadelijke afvalstoffen verwerken. Idealiter zou je natuurlijk überhaupt geen schadelijke afvalstoffen produceren. Verder vind ik in de tas nog gelukspoppetjes uit Guatemala (die hebben deze week hun werk al gedaan), een lekkere bodybalm, een tandenborstel van bamboe en een FairTrade, biologisch stuk Magic Soap, maar het allerleukste was het om zomaar iets te winnen.

 


Your next jumps to fair and green:

Voor meer informatie:

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog