Eerlijk en Ecologisch Yoga beoefenen

Hoe ik eerlijk en ecologisch de spullen voor mijn Yoga lessen in heb gekocht

Nancy is begonnen als Yoga docent. Benieuwd waarom en hoe zij op verantwoorde manier haar spullen heeft ingekocht? Lees verder!


Steeds meer mensen vinden hun weg naar Yoga. Soms vanuit de wens leniger te worden, soms om sterker te worden en soms vanuit spirituele verdieping. Dat Yoga dit alles biedt, zorgt ervoor dat we met z’n allen Yoga blijven beoefenen – of zelfs besluiten om Yogadocent te worden. Dit laatste is wat ik per ongeluk ook heb gedaan; ooit begonnen met Yin Yoga om mijn lenigheid en meditatie skills te bevorderen en nu officieel Ashtanga Vinyasa en Hatha docent!

Officieel Yoga docente!
Officieel Yoga docente!

Per ongeluk, hoe dan?

Nou, ik ben een tijd depressief geweest en een van de oorzaken hiervan was dat ik niet in staat was om mezelf op de eerste plek te zetten. Andere dingen of mensen gingen eigenlijk altijd voor. Door Yoga merkte ik dat ik mezelf kon trainen om bij mezelf te blijven, ook al was de les bijvoorbeeld zwaar of maakte mijn mede-Yogi heel veel geluid. Omdat ik op gegeven moment zo van Yoga kon genieten, besloot ik afgelopen januari naar India te gaan voor  een Yoga Teacher Training. Deels omdat ik mijn Yoga practice wilde verdiepen en deels omdat ik gewoon een hele grote hekel heb aan de winter en dus graag naar de zon wilde!

Hoewel ik wel aan scenario’s had gedacht waarin ik les zou geven, was het niet mijn intentie geweest om les te gaan geven. De shift kwam eigenlijk toen ik terugkwam op het werk en mijn collega last had van hoofdpijn en niet kon slapen. Omdat ik in de opleiding ook ademhalingstechnieken (Pranayama) had geleerd, stelde ik voor dat ze dat zou proberen voor het slapen gaan. Van het een kwam het ander en nu geef ik wekelijks Breathing Sessions bij Van Oord Offshore Wind.

Al bij mijn eerste sessie had ik in de gaten dat ik toch iets moest gaan doen met de Yoga opleiding. Normaal houd ik niet van praten en alleen maar ‘zenden’, vooral als dat voor een groep is. Voor de sessie was ik erg zenuwachtig en wist ik niet zo goed wat ik allemaal zou zeggen. Tijdens de sessie had ik nergens last van en ging alles natuurlijk. Toen collega’s daarna ook aangaven dat ze zich er echt beter door voelden, was voor mij de knop om.

Mocht je overigens benieuwd zijn hoe de ademhaling effect heeft op je gezondheid kan je er  in mijn andere blog over lezen.

Echt les gaan geven!

De eerste stap was het zoeken van een plek om Yoga te geven. Deze had ik gelukkig al snel gevonden op de tweede verdieping van mijn oude Wing Chun Kung Fu school in Hoofddorp en bij JSX studio te Amsterdam. De volgende stap was het zoeken van matjes en accessoires. Help! Ik zag echt een beetje op tegen de zoektocht, totdat ik me herinnerde dat ik in september vorig jaar voor mijn verjaardag een Yogamat handdoek had gevraagd van een verantwoord merk: Ecoyogi! En wat een geluk; ze hebben naast de handdoeken ook verantwoord geproduceerde Yogamatten en Yoga accessoires. Dat scheelde me een hele hoop zoekwerk. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de studiomatten van Ecoyogi. Deze matten zijn gemaakt van “PVC 2.0”  wat inhoudt dat de mat vrij is van schadelijke stoffen en emissievrij is geproduceerd. Daarnaast is deze mat ook Ökotex gecertificeerd. Dat is nou bewust Yoga beoefenen!

Kom je ook een les op een Ecoyogi mat proberen?

Yogales in Hoofddorp
De Yogales in Hoofddorp

Your next jumps to fair and green:

  • Bekijk de Ecoyogi producten hier
  • Benieuwd wat voor lesjes ik geef? Bekijk mijn website.
Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog