Voor jou samengesteld: een groen interieur

Woonspecial

Een duurzaam interieur, hoe ziet dat eruit? Je komt er weldra achter. Speciaal voor FairFrog lezers hebben we een duurzaam, fairtrade én stylish interieur samengesteld.


Terwijl je je jas aan onze rode kapstok met blauwe bloemen van gerecycled blik hangt, valt je oog op de blauw met grijze handgebreide sjaal van Geesken Vormgeving, die zorgvuldig om een tak in onze hal is gedrapeerd. Nieuwsgierigheid maakt zich van je meester en je loopt vol verwachting de FairFrog woonkamer binnen. Een duurzaam interieur, hoe ziet dat eruit? Je komt er weldra achter. 

FairFrog’s woonkamer

In onze speciaal voor jou samengestelde duurzame interieur voeren zachtgroen en pastelblauw de boventoon. Frisse kleuren voor deze zachte lente. Op een bijzettafel van doorleefd hout met een gerestaureerd bovenblad in mild blauwgroen, hebben we drie bloempotten van gerecycled blik in dezelfde kleuren gezet die we bij Emax Domina hebben gescoord. Hierop afgestemd bieden we een kast van sloophout in zachtgroen aan dat, net als de bijzettafel, dankzij Pippi-Lotta een tweede leven heeft gekregen. Zet hierop Vermeer’s melkmeisje die op een vaas van papier is afgebeeld en je duurzame woonkamer begint buitengewoon vorm te krijgen.

Ondertussen hangen we een hanglamp van gerecycled koffieblik op en via Mook Stories leggen we voor de finishing touch een kussen met een berglandschap in groen en blauw op de bank. Voor de koude avonden een zachte blauwgestreepte deken in alpaca blend van Marie’s Fairtradeshop erbij en een heerlijke eerlijke woonkamer is geschapen.

Duurzaam interieur

Een Fairtrade slaapkamer

Je bed hoef je niet per se mooi op te maken. Een kleurrijke sprei uit India van Butik Batik doet het werk voor je. Ook in de slaapkamer veel groene en blauwe tinten. Boven het bed hangen we daarom een print van Yosemite Park – geschoten door Lemonee on the hills uit Californië – met een storytelling kaartje te verkrijgen bij Mook Stories. We maken het af met op het nachtkastje een tafellamp van gerecycled blik in pastel blauw. 

Een logé? Wat dacht je van een hangmat? De reishangmat ‘camouflage’ van MoreThanHip sluit met zijn groen, blauw en bruine kleur mooi aan bij bovenstaand geschapen slaapkamerinterieur. 

Duurzaam interieur

Geupcyclede kinderkamer en duurzaam kantoor

Hergebruikte spullen in een kinderkamer? Met de kinderkast ‘Japanese Sky’ van Pippi-Lotta met bijpassend kinderstoeltje is dat geen straf voor je kleintje! Deze eens afgedankte kast is helemaal gerestyled en beeldt vandaag de dag de lucht van een Japanse anime serie uit.

En als je huis zo vol duurzame spullen staat, kunnen we ons voorstellen dat je ook je kantoorruimte in sync wil hebben. Leg daarom je bureau vol met uitwisbare whiteboard notitieboeken en schriften van bananenpapier.  

Duurzaam interieur

 

Your next jumps to fair and green:

  • Ga ook voor een duurzaam interieur! Koop tweedehands meubels, of meubels waar nieuw leven in geblazen is.
  • Maak het af met ecologische en Fairtrade woonaccessoires en -decoratie.

 

Voor meer informatie:

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog