De grote verhuizing

De consubeterblog verhuist naar FairFrog, zodat wij onze zoektocht naar eerlijke en duurzame producten met anderen te delen.


Consubeterblog verhuist naar FairFrog.

De consubeterblog verhuist naar FairFrog.

In de zomer van 2014, terwijl ik druk bezig was met afstuderen, werd ik aangenomen voor mijn eerste echte baan. Gezien ik tot die tijd naast studeren vooral bezig was met mijn stichting, heb ik nooit bijbaantjes gehad en ik dacht dat het kopen van bijvoorbeeld duurzamere kleding, die onder goede werkomstandigheden gemaakt wordt, een stuk duurder zou zijn. Met mijn eerste baan zag ik echter mijn inkomen erop vooruit gaan en vond ik het tijd worden om bewuster te gaan consumeren.

Tussen het scriptie  schrijven door, begon ik daarom mijn zoektocht op Rankabrand naar nieuwe sneakers. Ik droeg namelijk al vier jaar lang dezelfde sneakers. Ik vond een paar van Veja, dat ik makkelijk kon combineren en waarvan ik wist dat het mij niet snel zou gaan vervelen. Hoewel hetleren schoenen waren en Veja slechts een C scoort op Rankabrand, doen ze het beter dan de meeste merken. De leren schoenen van Veja worden duurzaam gelooid en dragen bij aan een beter economisch bestaan voor de makers.

Nu, twee jaar later, hoor ik van mensen om mij heen die ook duurzaam proberen te consumeren, dat het vinden van een duurzaam paar schoenen nog altijd erg ingewikkeld is. En dan is een sneaker nog relatief makkelijk, vergeleken bij de nette schoenen waar ik naar op zoek moest om op mijn werk mee te verschijnen! Met de start van mijn traineeship bij Rabobank (waar ik van plan was de financiële wereld te gaan verduurzamen) besefte ik dat ik nog van alles nodig had, want als trainee werd er wel verwacht dat je enigszins representatief voor de dag zou komen. Nette broeken, bloesjes, schoenen en een laptoptas stonden allemaal op het boodschappenlijstje. Één probleem: ik wilde duurzaam consumeren, maar ik had geen tijd om op het nodige onderzoek uit te gaan.

Na de start van mijn traineeship, kwam de blog die ik aanvankelijk was gestart om mijn duurzame avonturen bij te houden stil te liggen. Hoewel ik nog steeds mijn best deed om bewust te consumeren, gaf ik af en toe ook toe aan de fast fashion van H&M en kocht ik de bekende blauwe jas bij Zara, omdat ik mijn oude bomberjack wat casual vond staan in een kantooromgeving. Door mijn gezondheid kon ik mijn traineeship niet afronden. Hierdoor kreeg ik uiteindelijk meer tijd om mij op mijn blog te richten en te schrijven over het probleem waar ik toentertijd tegen aan was gelopen: de wirwar van informatie omtrent eerlijke en duurzame producten. Om het professioneler aan te pakken en de (toekomstige) inhoud overzichtelijk te houden, wilde ik mijn blog naar FairFrog.nl verhuizen. Na dit idee te hebben gedeeld met familie en vrienden heb ik een team enthousiastelingen gevonden, die graag willen bijdragen aan FairFrog. Zij vertellen meer over zichzelf op onze teampagina. FairFrog geeft ons de mogelijkheid om onze zoektocht naar eerlijke en duurzame producten met anderen te delen:

Be part of our jump to fair and green!

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog