Creathon voor inzichtelijk maken van de waarde van duurzaam en circulair ondernemen

Meten duurzaam ondernemen

Koplopers uit de oude en nieuwe economie werken samen aan een nieuw instrument om cijfers te vervangen en de echte waarde van bedrijven te meten.


Schaal van Betekenis

De Stichting Schaal van Betekenis organiseerde  7 december jongstleden een zogenaamde creathon. Met doel om een simpele schaal te ontwikkelen die alles zegt over hoe maatschappelijk relevant, sociaal impactvol en duurzaam een bedrijf is. 

Onder meer het New Financial Forum, Reporting 3.0, Van Hulley, MUD Jeans, Magdalena Matei en B Corp deden mee aan de creathon, maar ook banken leverden een bijdrage.

Voor ondernemers die de wereld mooier willen maken

Erik Friedeberg, oprichter van de Schaal van Betekenis: ‘Bijna niemand gelooft nog in een balans om de juiste waarde van een bedrijf weer te geven. Voor alles waar een monetaire waardering tekortschiet, ontwikkelden wij de Schaal van Betekenis. De schaal is er vooral voor ondernemers die de wereld mooier willen maken. Die geld niet als doel zien, maar als middel om van betekenis te kunnen zijn. De schaal helpt ook banken en investeerders om betekenisvolle bedrijven beter op waarde te schatten.’

 

Your next jumps to fair and green:

  • Ben jij een ondernemer en wil je duurzaam ondernemen? Dan is de site van de Schaal van Betekenis wellicht een mooie inspiratiebron.

 

Voor meer informatie:

  • Wil je meer weten over de Schaal van Betekenis en wat experts vinden van het het verder kijken dan alleen de cijfers van een bedrijf? Luister dan deze podcasts op de site van de Schaal van Betekenis.

Afbeelding: © Schaal van Betekenis.

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog