Bohemian Ibiza-style Mochila tassen: de musthave voor deze zomer

Kleurrijk, vrolijk, zomers, bijzonder en uniek

Kleurrijk, vrolijk, zomers en uniek, dát zijn de Wayuu Mochila tassen. Herkenbaar aan hun vorm, is dit een mooie zomerse musthave!


Wayuu Mochila tassen

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, maar de naam ‘Wayuu Mochila’ doet wellicht niet direct een belletje rinkelen. Kleurrijk, vrolijk, zomers, bijzonder en uniek zijn woorden die deze tassen goed omschrijven. Je herkent ze aan hun vorm; het is een soort zak die je kunt openen en sluiten door een koordje aan te trekken. Je draagt hem over je schouder met een brede schouderband die gemaakt is van hetzelfde materiaal als de rest van de tas. Ze zijn er in hele felle kleuren, maar ook in neutrale aarde tinten. Al enig idee waar ik het over heb?

Handgemaakte zomer musthave

In Colombia worden de Wayuu Mochila bags met de hand gemaakt en geweven door vrouwen van het Wayuu volk. Het gave hiervan is dat iedere tas een uniek geometrisch patroon heeft dat de cultuur en het leven van de Wayuu stam symboliseert. En hoe leuk is een tas met een bijzonder verhaal? Een originele tas die jaren mee gaat en die je bij iedere zomerse dag weer uit de kast wil halen. 

Stijlvol praktisch

Waarschijnlijk herkenbaar voor alle vrouwen: meer spullen meenemen dan die je eigenlijk echt nodig hebt. Herken jij jezelf hierin? Dan is een Mochila zeker een goede aanvulling op jouw tassencollectie. Met een afmeting van 23 x 30 cm is hij lekker ruim, maar zeker niet té groot. Een perfect formaatje voor dagelijks gebruik. Om hem te sluiten trek je het koord aan en maak je er een knoop in. Persoonlijk vind ik dit een leuk en speels detail aan de tas, omdat er aan de uiteindes van het koord vrolijke pompommetjes zijn gemaakt.

De schouderband is erg comfortabel omdat hij vrij breed is, namelijk 6,5 centimeter. Zelf ben ik vrij lang (1,73 m) en vind ik het fijn dat als ik een tas kruiselings draag, hij ter hoogte van mijn heup valt en niet ergens bij mijn knieën bungelt. Daarvoor heeft de schouderband van de Mochila de perfecte lengte (ca. 110 cm).

Wayuu Mochila tassen

Wayuu

Als ik denk aan het Wayuu volk (je spreekt het trouwens uit als ‘Wah-You’) denk ik aan een soort Indianen stam en word ik erg nieuwsgierig, want zeg nu zelf: waar ter wereld bestaan er nog van dit soort bijzondere volksstammen? Na wat research heb ik er het volgende over gevonden.

Het maken van de Mochila tassen is een van de belangrijkste uitvindingen van de Wayuu cultuur. Hierin hebben de vrouwen het altijd voor het zeggen (girlpower!!). Moeders leren hun dochters tijdens hun pubertijd hoe ze moeten haken en weven, om zo de traditie in stand te houden. De vaardigheid van het maken van de tassen staat symbool voor intelligentie, creativiteit en wijsheid. Grappig en ook zo bijzonder om te zien dat deze cultuur zo anders is dan die van ons…

Uniek

Als je een Mochila koopt, ben je verzekerd van een unieke tas. Groot pluspunt: nooit iemand tegenkomen met dezelfde tas als jij. Elke tas vertelt namelijk een verhaal in kleuren, patronen en vormen. Daarnaast krijgen de maaksters een eerlijke prijs voor hun tassen. Dit is de inkomstenbron die ervoor zorgt dat de Wayuu hun traditionele levenswijze kunnen behouden. Zo krijg je dus ook nog een goed gevoel als je er eentje aanschaft.

Over MoreThanhip

Als je bij MoreThanHip shopt ben je verzekerd van eerlijk en milieuvriendelijk geproduceerde producten. Eigenaren Kees en Ingrid Meijer willen zo de wereld een klein beetje beter maken en stellen hoge eisen aan de wijze waarop artikelen worden gemaakt.In de shop vind je met name veel recycling en ambachtelijk handwerk. Dit levert bijzondere en originele producten op waarvan er geen twee precies hetzelfde zijn. Love it! 

 

Your next jumps to fair and green:

  • Neem eens een kijkje in de leuke shop van MoreThanHip op FairFrog.

 

Voor meer informatie:

  • Surf naar www.morethanhip.nl en ontdek zelf hoe fijn de tassen zijn. (Met gevaar voor eigen portemonnee).
Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog