Biefstukc zonder vlees

Review Biefstukc van Vivera

Afgelopen week vloog er biefstukc zonder vlees de supermarkten in. Echt iets voor FairFrog, dus probeerden we het uit. 


Biefstukc Vivera

Na de veganistische pizza’s, Ben & Jerry’s ijs en Cornetto’s is de plantaardige revolutie verder geëvolueerd. Afgelopen week vloog er biefstukc zonder vlees de supermarkten in. Echt iets voor FairFrog, dacht ik zo en probeerde het uit. 

Maar durfde ik het wel? Want de plantaardige biefstukc van Vivera zou bloeden. Mijn collega-veganisten verzekerden me dat hij lekker is, dus ik waagde de sprong.

Wel aardig – plantaardig

Mijn vleesetende ega: ‘het is wel aardig, plantaardig’. Hij verwachtte wellicht een nagebootste smaak van biefstuk. Maar dat is het niet, ook al heeft Vivera het ‘bloeden’ goed nagemaakt. En al proeft het nog plantaardig, de biefstukc heeft wel een fijne textuur. ‘Beter dan vele andere vleesvervangers’, zo zegt mijn partner. Ik ontwaar een lichte rooksmaak, maar net wat teveel zout naar mijn smaak. Dat hoeft niet zoveel te zeggen, want ik eet nooit heel erg zout. En toch schaf hem zeker vaker aan, want de biefstukc heeft een erg fijne bite!

En zeg nou zelf, een vegan biefstukc, hoe gaaf is dat! Weer een stap verder in de duurzame en plantaardige voedselketen. Want per jaar bespaar je 4385 badkuipen aan water en red je 20 dierenlevens door plantaardig te eten.

 

Your next jumps to fair and green:

  • Ga naar de supermarkt en schaf die biefstukc aan! Check wel even of ze het hebben. Bij Albert Heijn en Coop zit het as we speak in het assortiment.

 

Voor meer informatie:

  • Meer weten over veganisme en waarom ik daarvoor heb gekozen? Lees dan ons artikel erover.
  • Meer weten over Vivera en hun producten? Bezoek dan hun site.
Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog