Winkelen in het Belgische Kwartier in Keulen (2/2)

Shoproute in het Belgische Kwartier in Keulen. Betaalbare fair fashion winkels in een leuke buurt in Keulen; Fairfitters en Green Guerillas.


Oude stad, Altstadt, Keulen.
Oude stad, Keulen.

Afgelopen dinsdag schreef ik over een shoproute in hartje Keulen, rondom de Neumarkt. Deze eerste shoproute bevatte de wat duurdere winkels, waaronder echte Keulse designer kleding. Vandaag neem ik je mee naar het Belgische Kwartier van Keulen, waar je ook met een lager-dan-designer-kleding budget kunt winkelen voor eerlijke vrijetijdsmode.

Shoproute 2: Belgian Quarter

Collectie Veja schoenen van Green Guerillas. Belgisch Kwartier in Keulen.
Collectie Veja schoenen van Green Guerillas.

Het Belgische Kwartier ligt buiten het stadshart en je vindt er dan ook beduidend minder toeristen. Toch is dit stadsgebied om meerdere reden een bezoekje waard. Wij begonnen onze route bij het Barbarossaplatz, bereikbaar met verschillende tramlijnen. Vanaf het Barbarossaplatz neem je de Roonstraße. Onderweg naar Green Guerillas, dat zich bevindt op nummer 82-84, kun je aan je rechterkant een synagoge bewonderen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden alle synagoges in Keulen verwoest. De synagoge aan de Roonstraße werd in de jaren ’50 herbouwd. Ook aan de Roonstraße, al wat eerder op de route (nummer 33) vind je Brauhaus Heller, een brouwerij met geloof het of niet: biologisch bier (hop en malt zijn biologisch gecertificeerd). In de brouwerijen vind je natuurlijk naast het lokale bier, ook verschillende lokale gerechten.

T-shirts bij Green Guerillas in het Belgische Kwartier van Keulen.
T-shirts bij Green Guerillas in het Belgische Kwartier van Keulen.

Na een biertje en wandeling is het tijd voor Green Guerillas, Keulen’s eerste fair fashion winkel. De winkel is opgericht in 2011 en heeft twee locaties. De eigenaresse (de winkels worden gerund door een koppel) vertelt ons dat ze klanten van alle leeftijden hebben. Ze hebben er expres voor gekozen om geen webshop te hebben. Ze vinden een fysieke winkel beter passen bij het slow fashion concept. Bewuste keuzes maak je wellicht beter als je er de tijd voor neemt in een winkel. Je kunt in deze winkel verschillende merken vinden voor zowel vrouwen als mannen. Merken zijn o.a. Kings of Indigo, ArmedAngels, Kuyichi, Veja, Nudie Jeans, Recolution, Wunderwerk, Komodo, Johnny’s vegan, ThokkThokk en FeuerVogel. Een prima plek om een nieuwe spijkerbroek te zoeken of een paar hippe Veja sneakers. De eigenaren maken geen ethische compromissen; alles is zowel resultaat van eerlijke handel, als milieuvriendelijke productie.

De eigenaresse van Green Guerillas in haar winkel aan de Roonstraße, in het Belgische Kwartier in Keulen.
De eigenaresse van Green Guerillas in haar winkel aan de Roonstraße, in het Belgische Kwartier in Keulen.

 

Grote collectie voor heren bij Green Guerillas, Roonstraße in Keulen.
Grote collectie voor heren bij Green Guerillas.
Sieraden tafel bij Fairfitters, fair fashion winkel aan de Brüsselerstraße in het Belgische Kwartier van Keulen.
Sieraden tafel bij Fairfitters, fair fashion winkel aan de Brüsselerstraße in het Belgische Kwartier van Keulen.

Na je bezoek aan Green Guerillas ga je rechtsaf op de Brüsselerstraße. Daar vind je aan het einde van de straat op nummer 77 Fairfitters. Dit is weer een aardig stukje lopen, maar onderweg kun je genieten van de Sint Michael kerk op het Brüsselerplatz.

Fairfitters is pas een jaar geleden geopend en heeft ook voorlopig geen webshop. De winkel is ingericht met een allegaartje van curiositeiten van vintage markten; helemaal in de geest van duurzaamheid. Alleen al voor het bijzondere interieur zou je een bezoekje moeten brengen aan Fairfitters als je in Keulen bent! Je kunt er gratis een biologisch drankje nuttigen op de bank en ook deze winkel biedt een breed assortiment voor dames en heren. Je vindt er weer andere merken dan bij Green Guerillas en beide winkels hebben dan ook een geheel eigen karakter. De eigenaar vertelde ons hoe hij na een aantal jaar in de financiële wereld te hebben gewerkt, graag iets heel anders wilde gaan doen. Bij voorkeur iets dat bij zou dragen aan de maatschappij en een beter milieu. Zo ontstond tijdens een sabbatical in Zuid-Amerika het idee voor deze concept store. Merken bij Fairfitters zijn onder andere: People Tree , studio JUX, Miss Green, MUD jeans, Stella & Stanley, L’Herbe Rouge, Glimpse en Natural World. Een aantal merken overlappen met Green Guerillas, zoals Armedangels, Kuyichi en Veja, maar de keuze aan producten is anders.

Eigenaar van Fairfitters in zijn fair fashion winkel. Brüsselerstraße in het Belgische Kwartier van Keulen.
Eigenaar van Fairfitters in zijn fair fashion winkel.
Onderdeel van het bijzondere interieur van Fairfitters, fairfashion winkel. Brüsselerstraße in het Belgische Kwartier van Keulen.
Alleen al voor het interieur is Fairfitters een bezoekje waard als je in Keulen bent!
Bij Fairfitters kun je een biologisch drankje drinken terwijl je shopmaatje aan het passen is! Onderdeel van het interieur van Fairfitters, fairfashion winkel. Brüsselerstraße in het Belgische Kwartier van Keulen.
Bij Fairfitters kun je een biologisch drankje drinken terwijl je shopmaatje aan het passen is!
IMG_4930sc
Alnatura Supermarkt. Bismarckstraße in Keulen.

Overige tips in de buurt

Als je aan het eind van de Brüsselerstraße rechtsaf slaat op de Bismarckstraße, vind je op nummer 27-29 een Alnatura biologische supermarkt. Je vindt hier lokale producten, maar bijvoorbeeld ook cosmetica. Heb je trek gekregen van deze behoorlijke wandeling? Sla dan nog eens rechtsaf vanaf de Bismarckstraße naar de Venloerstraße. Hier vind je het veganistisch en vegetarisch restaurant Osho’s garden (Venloerstraße 5-7). Studenten krijgen hier na 18.00u 10% korting!

Your next jumps to fair and green:

Voor meer informatie:

 

Laat Een Bericht Achter


2 thoughts on “Winkelen in het Belgische Kwartier in Keulen (2/2)

  1. […] mijn bezoek aan Keulen, kocht ik een heerlijk zomerjurkje van Armedangels. Het is niet alleen een jurkje om vrolijk van te […]

      -  

Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog