Armedangels: uitverkoop tip

Uitverkoop tip: een outfit post over het Jolanta Pineapple jurkje van Armedangels, gemaakt van modal. Met tips voor accessoires en schoenen.


Armedangels Jolanta Pineapple jurkje met Veja sneakers.
Armedangels Jolanta Pineapple jurkje met Veja sneakers.

Tijdens mijn bezoek aan Keulen, kocht ik een heerlijk zomerjurkje van Armedangels. Het is niet alleen een jurkje om vrolijk van te worden, maar ook een heel bijzonder jurkje. Het is namelijk gemaakt van Modal, een stof gemaakt van houtvezels. Het jurkje is momenteel nog in de uitverkoop verkrijgbaar. Hoewel uitverkoop eigenlijk een bijkomstigheid is van de niet-duurzame fast fashion, is het ook in de fair fashion nog een veel voorkomend fenomeen. Over de ethische en economische dilemma’s van de uitverkoop zal ik een andere keer een blog schrijven. Hier in ieder geval een leuke tip om een jurkje wat goedkoper aan te schaffen.

Het jurkje van Modal

Lenzing Modal Edelweiß® is de volledige merknaam van de stof, waaruit het jurkje voor 95% bestaat. Lenzing is een Oostenrijks bedrijf dat verschillende natuurlijke kunstvezels produceert. Natuurlijke kunstvezel klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar het is natuurlijk, omdat het van hout is gemaakt en kunstmatig omdat het via een productieproces tot textiel wordt gemaakt. Modal is gemaakt van beukenhout, dat snel aangroeit en geen irrigatie of nieuwe aanplant nodig heeft. Lenzing haalt meer dan de helft van het hout uit Oostenrijk zelf en het overige deel uit buurlanden, zodat weinig transport nodig is. De stof voelt beduidend zachter aan dan katoen en valt ook anders. Ik was natuurlijk al voor de kleur en die leuke ananassen gevallen, maar toen ik het jurkje aan trok in de winkel was ik helemaal verkocht. Het is simpelweg ontzettend comfortabel. Voor de pink-lovers; het jurkje is er ook in een grijze versie met roze ananassen. En voor wie liever een broek aan heeft; Armedangels heeft ook een shirt met deze print.

IMG_4993sg
Hier een aantal websites waar het jurkje nog verkrijgbaar is (niet overal zijn alle maten nog verkrijgbaar):

http://www.gaaf-kleding.nl/nl/jurken/357-jolanta-ananas-jurk.html
http://www.armedangels.de/en/frauenbekleidung-kleider-jersey-allover-jolanta-pineapple-10251542.html#92=1275
http://www.kult-design-unikate.de/armedangels-Jolanta-Pineapple-Kleid
http://www.marlowe-nature.de/armedangels-jolanta-pineapple.html
http://www.zohip.nl/dames/jurken-rokken/jurk/jolanta-pineapple.html

Voor de shirt-versie:
https://www.planet-sports.com/en/armedangels-lia-pineapple-top-women-grey-pid-43411200/
http://www.goodfibrations.nl/figuurtypen/lia-pineapple.html

 

Het merk: Armedangels

Armedangels is een Duits merk met een brede collectie voor zowel dames als heren, dat begon in 2007. Vanaf hun ontstaan focussen ze zich op het produceren van eerlijke kleding met een lage milieu impact. Ze hebben al sinds 2007 een FairTrade certificering en sinds 2011 hebben ze de strenge Global Organic Cotton Standard (GOTS) certificering (voor biologisch katoen en ook arbeidsomstandigheden) daaraan toe kunnen voegen. Kleding wordt voornamelijk geproduceerd in Portugal, Marokko en Turkije en voor een klein deel ook in India en China. De keuze voor leveranciers is nauw verbonden met hun filosofie; ze willen zorgen voor banen, die een fatsoenlijke levensstandaard bieden. Uiteraard moeten leveranciers ook voldoen aan de GOTS milieu standaarden. Op Rankabrand scoort Armedangels een B, goed op weg met een paar verbeterpunten. De verbeterpunten hebben onder andere betrekking op uitstoot van CO₂ en broeikasgassen, transparantie over leveranciers en afvalreductie.

Tips voor schoeisel en accessoires

Turquoise sieraden bij het Jolanta Pineapple jurkje van Armedangels.
Turquoise sieraden bij het Jolanta Pineapple jurkje van Armedangels.

Zelf ben ik aan mijn voeten voor mijn Veja sneakers gegaan. Deze gaan al twee jaar mee, dus ik weet niet of ze nog verkrijgbaar zijn. Bij zo’n casual jurkje moet een eenvoudige sneaker gewoon kunnen toch? Wil je er echt een fashionable feest van maken, dan zijn een paar wedges natuurlijk een leuke optie (verkrijgbaar bij TOMS, meer over dit merk vind je in Nancy’s blog). Ga je meer voor fashion meets comfort, dan zijn de espadrilles van Natural World misschien een leuke optie voor je. De turquoise sieraden die ik draag op de foto, heeft mijn moeder ooit gekocht in Navajo Nation, een Native American Reservation in het westen van de Verenigde Staten. Mocht je een betrouwbare website vinden of kennen, waarmee je de lokale gemeenschap daar steunt, laat het me dan vooral weten in een berichtje hieronder. Tot nu toe vind ik websites die deze sieraden aanbieden lastig te beoordelen.

 

Your next jumps to fair and green:

  • Go shopping at Armedangels (zie de links in de tekst)!
  • Vul nog even onze enquête in, we zijn je eeuwig dankbaar! (10 vragen, 2 minuten, volledig anoniem)

Voor meer informatie:

 

Laat Een Bericht Achter


1 thought on “Armedangels: uitverkoop tip

  1. […] but most certainly not least; een super leuk fair en duurzaam strandjurkje van Armedangels – in de […]

      -  

Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog