Heb jij deze 5 dingen in 2017 gedaan? Dan ben jij bewuster gaan consumeren!

Als jij jezelf kan herkennen in de onderstaande 5 zaken, dan willen wij jou van harte feliciteren! Je bent namelijk bewuster gaan consumeren in 2017. Jij. Bent. Een. Winnaar!


Als jij jezelf kan herkennen in 3 of meer van de de onderstaande 5 zaken, dan willen wij jou van harte feliciteren; je bent namelijk bewuster gaan consumeren in 2017!

via GIPHY

1. Je hebt tenminste één documentaire gekeken over bewust consumeren.
Cowspiracy, Minimalism, GMO OMG, The True Cost, Fat, Sick and Nearly dead – om er maar een paar te noemen. Jij hebt er tenminste één bekeken om jezelf te scholen.

via GIPHY

2. Je bent minder vlees gaan eten.
Vlees! Of je voorheen nu moeilijk of makkelijk zonder kon, in 2017 ben jij minder vlees gaan eten. Het is immers algemeen bekend dat de vleesindustrie één van de meest vervuilende industrieën is! Jij als bewuste consument doet hier in ieder geval minder of niet aan mee.

via GIPHY


3. Als je vlees eet, koop je biologisch vlees.

Bio- Looogisschhhhh! Misschien is overgaan tot een vegetarische of veganistische leefstijl niet jouw ding, maar áls je vlees koopt, koop je bewust vlees. Geen overmatige aanwezigheid van antibiotica of dieren in erbarmelijke omstandigheden. Not on your watch.

via GIPHY

 

4. Je bent de trotse bezitter van een tweedehands kledingstuk.
De ‘ewl-bah-vintage’ tijden zijn voorbij en ook jíj bent tegenwoordig de trotse bezitter van één of meerdere tweedehands kledingstukken. Misschien heb je zelfs een kledingruil-party georganiseerd?

via GIPHY

5. Alles wat je niet tweedehands kan vinden, probeer je zoveel mogelijk ‘fairtrade’ te kopen.
Goedkoop is duurkoop. Goedkope productie gaat immers ten koste van arbeiders en natuur – hoe anders kunnen ze de prijs zo laag houden? Jij als bewuste consument gaat er in ieder geval niet mee akkoord. Je kijkt daarom ook regelmatig op FairFrog.nl als je weer toe bent aan een nieuw en eerlijk item! 🙂

via GIPHY

Hoeveel heb jij er kunnen afvinken?

 

Your next jumps to fair and green:

  • Lees hier hoe je zelf een kledingruil party kan organiseren!
  • Menuutje zonder vlees? Bekijk hier een overheerlijk recept!
Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog