Fair Fashion en Duurzame Evenementen om niet te missen!

De leukste Fair Fashion en Duurzame evenementen voor je op een rij: Meta Fashion Summit, de overstap10daagse, GroenDoen en meer


FairFashion en Duurzame evenementen.

 

Met de Dutch Sustainable Fashion Week en het Fair Fashion Festival in Utrecht net achter de rug, dacht je wellicht dat je je nu zou vervelen tot het dan eindelijk Sinterklaas is. Niet is minder waar, want er gebeuren de komende tijd ontzettend leuke dingen op het gebied van duurzame mode, lifestyle en ondernemingen. Benieuwd naar de het verhaal van de oprichter van Fairphone? Altijd al je eigen tijger balsem of gekleurde lippenbalsem willen maken? Wil je op het Meta Fashion Event sprekers horen over textiel recycling, certificaten en andere game changing initiatieven in de mode industrie? Of houd je het graag dicht bij jezelf en wil je een overstap maken naar een duurzamere leefstijl tijdens de overstap10daagse? Komende maand kan het allemaal dus hier zet ik ze even voor je op een rijtje!

25 Oktober: GroenDoen

Organisatoren: OneWorld en Vandebron
Waar: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Kosten: € 4,50 of € 7,- voor 2 personen
Wat: De avond begint om 19.15 met een Doe-zelf-groen-markt, waar je inspiratie op kunt doen bij groene initiatieven. Daarna is er van 20.00 tot 22.00 een programma in de grote zaal met verschillende groene doeners. Babette Porcelijn van het boek De Verborgen Impact, vertaalt inzichten over onze milieu impact wereldwijd, naar GroenDoen in het dagelijks leven. Zwerfinator Dirk Groot raapt dagelijks zwerfafval en geeft daar lezingen en gastlessen over. Marius Smit is kapitein van Plastic Whale, de boot die plastic vist in de Amsterdamse grachten en ook gemaakt is van upcycled plastic. Heb je weleens van een zeeboerderij gehoord? Nikki Spil laat zien wat je allemaal met zeewier kunt doen.

Website & Tickets

26 Oktober: De Eerlijke Onderneming

Organisatoren: Tegenlicht (VPRO), Pakhuis de Zwijger
Waar: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Kosten: geen
Wat: Gesprek over wat eerlijk ondernemen precies is en wat er allemaal bij komt kijken. Één van de ondernemers die spreekt is Bas van Abel, oprichter van FairPhone. FairPhone bracht de wereld de eerste modulaire smartphone, met conflictvrije mineralen en fairtrade goud. Aankomende zondag, 23 oktober, vertoont de VPRO een documentaire over de FairPhone en de lessen die andere eerlijke ondernemers kunnen leren van Bas van Abel.

Anderen die aan het woord komen zijn Valerie Hirschhauser van Frank About Tea, Sophie Koers, associate-director bij de Fair Wear Foundation, Edith Kroese, directeur van Avance Impact en Sander Hermsen, docent en onderzoeker bij HU.

Kijk zondag (of later) de docu.
Website & Tickets

1-11 november: Overstap10Daagse

Organisatoren: Wise, ASN bank
Waar: overal
Kosten: geen
Wat: Wil je graag iets doen voor een beter milieu? Bijvoorbeeld door over te stappen naar een duurzame bank of energieleverancier? Misschien wil je minder vlees eten of zelf energie opwekken? De Overstap10Daagse wil je helpen om de stap te zetten. Het initiatief helpt je om binnen een paar minuten je CO2 uitstoot te verminderen en je kun er ook nog leuke prijzen mee winnen.

Schrijf je in om mee te doen!
Facebook van Wise
Website van Wise

Overstap10daagse om stappen te zetten richting een duurzamere lifestyle.

5 november: DIY Saturdays Cosmetics, Herb Infused Oils edition

Organisatoren: Yummie Life, Metabolic Lab
Waar: Metabolic Lab, de Ceuvel, Amsterdam
Kosten: € 32,50
Wat: Workshop zelf cosmetica maken. Yeliz Mert van Yummie Life wil anderen helpen om zelfredzamer te zijn als het gaat om verzorgingsproducten. Ze hield altijd al van koken en verzorgingsproducten maken heeft veel weg van koken. Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag om een crème tegen pijn (vergelijkbaar met tijgerbalsem), gekleurde lippenbalsem en kruidenolie te maken.

Workshop & aanmeld informatie

Workshop door Yeliz Mert van Yummie Life. DIY Cosmetics.
Workshop door Yeliz Mert van Yummie Life.

19 november: Meta Fashion Summit

Meta Fashion Summit: 19 november 2016.

Organisatoren: SentiModa
Waar: Utrecht
Kosten: Vanaf € 19,95
Tijd: 9.30u – 18.30u
Wat: Het doel van de Meta Fashion Summit is om positieve verandering in de mode industrie te versnellen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn gebaseerd op een enquête die eerder dit jaar door de organisatoren werd gehouden onder mode professionals. De dag zal zich richten op nieuwe business modellen in de mode industrie, duurzaamheid en ondernemerschap, innovatie in materialen en ethische en milieuvriendelijke productie.

Tickets
Meta Fashion Summit op Facebook

Sprekers Meta Fashion Summit

Suzanne Smulders, mede-oprichter van Lena Fahion Library, vertelt over de successen en struggles van de inmiddels bijna 2 jaar oude kleding bibliotheek. Klik hier voor een Podcast met Suzanne Smulders op YouTube.

Anton Luiken werkte jarenlang in textiel onderzoek en onderzoek naar duurzaamheid in de textielindustrie. Hij is partner bij REMO, The Recycling Movement. REMO ontwikkelde een track & trace systeem waarbij gerecycled materiaal gevolgd kan worden. Met de verzamelde data kun je van een eindproduct achterhalen hoeveel gerecycled materiaal het bevat en waar het vandaan is gekomen.
Podcast met Anton Luiken.

Wouter de Roy is een van de oprichters van Sqetch. Sqetch is een platform voor kledingproductie om merken te helpen goede producten te vinden en om Europese fabrikanten hun online zichtbaarheid te helpen verbeteren.
Podcast met Wouter de Roy

Anke van den Ban vertelt over de verschillen tussen verschillende textiel certificaten. Ze doet momenteel een master in Fashion Strategy en tijdens haar stage deed ze voor het merk Honest onderzoek naar verschillende textiel certificaten.

De organisatoren van Meta Fashion Summit; Hasmik Matevosyan en Stephan van Eken.
De organisatoren van Meta Fashion Summit; Hasmik Matevosyan en Stephan van Eken.

Your next jumps to fair and green:

 

Voor meer informatie:

Laat Een Bericht Achter


Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog