Final Countdown tot een duurzame verzamelwebsite!

FairFrog wordt een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame producten. We deden marktonderzoek naar duurzame consumptie in Nederland.


FairFrog wordt een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame producten!

Weten jullie nog dat we je vroegen om een survey in te vullen? Inmiddels hebben we aardig wat resultaten binnen en het blijkt dat veel mensen het nog steeds lastig vinden om eerlijke en duurzame producten te vinden. Ook blijkt dat deze producten online nog moeilijker te vinden zijn dan in fysieke winkels. Genoeg reden om onze volgende sprong te maken en als verzamelwebsite voor maatschappelijk verantwoorde producten door te gaan. Eerder al schreven wij een blog over leuke Nederlandse kledingmerken, die wij graag kopen, maar er zijn nog zoveel meer mooie merken en uiteindelijk komt het allemaal naar je toe!

Op 5 september starten wij na lang brainstormen, bloggen en bouwen een pilot als eerlijke, duurzame verzamelwebsite. Achter de schermen wordt hard gewerkt om dit allemaal mogelijk te maken. We hebben inmiddels ons team mogen uitbreiden met fullstack developer Shernaz, die nu de leiding heeft over de ontwikkeling van alles wat bij ons met IT te maken heeft. Yes, we are a diverse group of awesome #girlbosses!

Wil je zeker weten dat je de lancering van FairFrog als platform niet mist, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest of LinkedIn!

 

Een platform voor eerlijke en duurzame producten; waarom en voor wie?

FairFrog wilde graag weten wie er allemaal op zoek zijn naar eerlijke en duurzame producten en of het mensen makkelijk lukt om deze te vinden. We deden een marktonderzoek door middel van een enquête en hebben inmiddels van 56 respondenten een antwoord gekregen.

Van onze 56 respondenten, was 77% vrouw, 55 respondenten wonen in Nederland (1 in België). Inkomen en leeftijd waren goed verdeeld.

Inkomensgroepen van respondenten.
Inkomen van respondenten.

 

Leeftijd van deelnemers aan het onderzoek.
Leeftijd van respondenten.

We vroegen ten eerste in hoeverre arbeidsomstandigheden en duurzaamheid een rol spelen bij het doen van een aankoop. Voor vier aspecten konden respondenten aangeven op een schaal van 1 tot 5 hoe belangrijk ze dit vonden (1 is helemaal niet belangrijk, 5 is heel belangrijk). Hieruit is naar voren gekomen dat vooral een milieuvriendelijk productieproces belangrijk wordt gevonden. 41 respondenten gaven hier een 4 of een 5 aan. Of een merk bijdraagt aan een goed doel wordt het minst belangrijk gevonden; 23 respondenten gaven hier een 1 of een 2 aan.

 

Belang van factoren duurzaamheid bij aankopen onder 56 respondenten in Nederland. Veiligheid, salaris, milieuvriendelijk productie proces, bijdrage aan een goed doel.
Resultaten van vraag 1

 

Hoewel 61 procent van de respondenten aangeeft regelmatig rekening te houden met het milieu of arbeidsomstandigheden bij het doen van een aankoop, wil 96% dit nog vaker doen.

 

Vraag 2: Heb je ooit een aankoop gedaan waarbij je rekening hield met milieuoverwegingen of de arbeidsomstandigheden van de makers?
Resultaten vraag 2

 

Zou je vaker rekening willen houden met arbeidsomstandigheden of milieuoverwegingen bij je aankopen?
Resultaten vraag 3

 

Misschien wel de belangrijkste vraag voor ons: “Ervaar je moeilijkheden bij het kopen van eerlijke, duurzame producten?” In totaal gaven 45 respondenten (85%) aan dat zij moeilijkheden ervaren bij het kopen van deze producten. De meest genoemde reden is dat het veel onderzoek vergt van de consument. Hoewel 10 respondenten wel winkels in de straat kennen waar zij deze producten kunnen vinden, weten slecht 4 respondenten hun weg naar eerlijke en duurzame producten online te vinden.

 

Vraag 4: Ervaar je moeilijkheden bij het kopen van eerlijke en duurzame producten?
Resultaten vraag 4

 

We kunnen concluderen dat het voor veel mensen lastig om maatschappelijk verantwoorde producten te vinden. Voor de mensen die dit online graag online doen, gaan wij vanaf september een oplossing bieden. Uiteraard zullen we beginnen met een beperkt aantal websites, maar we hopen dit snel uit te kunnen breiden en regelmatig nieuwe webshops toe te kunnen voegen.

Ben je of ken je een webwinkel die graag mee wilt doen, laat dan vooral een berichtje achter via onze contactpagina, dan gaan we kijken of we jullie van dienst kunnen zijn!

Your next jumps to fair and green:

Bedankt voor je support in dit avontuur!

Laat Een Bericht Achter


2 thoughts on “Final Countdown tot een duurzame verzamelwebsite!

  1. […] Final Countdown tot een duurzame verzamelwebsite! […]

      -  

Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog