Eerlijk en Duurzaam

Ben je op zoek naar producten met een bijzonder verhaal? Wil je graag kleding dragen en spullen gebruiken, waar niet alleen jij, maar ook de maker blij van wordt? Dan ben je op FairFrog aan het goede adres!

FairFrog brengt voor jou de leukste en mooiste producten van het web bij elkaar. Bij FairFrog houden we van makers, producten en winkeliers met een bijzonder verhaal. Sommige producten zijn handgemaakt en helemaal uniek. Je vindt op FairFrog.nl alleen producten van webshops die in Nederland of België gevestigd zijn, maar de producten komen uit alle hoeken van de wereld!

Wij beoordelen de merken of webwinkels voor FairFrog aan de hand van onderstaande criteria op basis van beschikbare informatie. Wij zijn geen keurmerk en voeren dus ook geen inspecties uit om informatie te verifiëren. We kunnen daarom geen verantwoordelijkheid nemen voor ontbrekende of onjuiste informatie.

Eén ding is wel zeker: ons hart ligt bij maatschappelijk verantwoord, duurzaam en eerlijk ondernemen. De producten van de webshops die wij uitkiezen onderscheiden zich tenminste – op basis van de beschikbare informatie – op het gebied van eerlijke handel. Daarnaast onderscheiden zij zich op één of meer van onderstaande aspecten:

 • Milieu

  Hieronder vallen recycling, Cradle 2 Cradle, biologische afbreekbaarheid, het verminderen van gebruik van giftige stoffen in het product of het productieproces , het voorkomen van afval.

 • Klimaat

  Hieronder vallen het gebruik van duurzame energie, het actief verminderen van het energieverbruik, klimaatneutrale productie (direct of door CO2 compensatie).

 • Bewustwording

  Hieronder vallen producten, die bewustwording over eerlijke handel, duurzaamheid, klimaatverandering en natuurbehoud stimuleren.

 • Armoedebestrijding

  Hieronder vallen producten die financiële zelfstandigheid of emancipatie bevorderen, bedrijven die bijdragen aan het bereiken van de millenniumdoelen en bedrijven die een bepaald deel van hun winst/dienst/product afstaan ten behoeve van armoedebestrijding.

Benieuwd naar het persoonlijke verhaal achter onze criteria? Lees dan deze blog door Nelle.

Copyright © 2017 FairFrog