Bikini’s, Badpakken en Ballenknijpers

Nancy ging op zoek naar eerlijke, duurzame badkleding! Lees in onze blog welke bikini, badpak en ballenknijper zij aanraadt.


Strand, zwemkleding; bikini's, , badpakken en ballenknijpers
Krijg jij al zin in het strand? Tijd voor een duurzame bikini of badpak!

Nu de zon eindelijk is doorgebroken en we het komende weekend een temperatuur van rond de 25 graden mogen verwachten, is het voor sommigen onder ons tijd om op zoek te gaan naar nieuwe badkleding! Natuurlijk willen we deze zo eerlijk en duurzaam mogelijk aanschaffen, dus ben ik op zoek gegaan naar de opties. Voor de heren ben ik helaas tot nu toe alleen maar verantwoordelijke ‘ ballenknijpers’ tegen gekomen, dus persoonlijke favorieten zitten hier niet bij. Mocht je als heer zijnde ook geen fan zijn van de ‘ballenknijper’ en niet het zwembad uitgezet willen worden vanwege afwezige badkleding, dan raad ik je aan een zwembroek bij de H&M aan te schaffen. De H&M scoort met een C namelijk relatief hoog op de website rankabrand.com. Rankabrand is een website die kledingmerken beoordeeld op duurzaamheid, transparantie en maatschappelijk verantwoord ondernemen en kan dus een prima maatstaf bieden voor het vergelijken van merken. Voor dames ben ik veel leuks tegen gekomen, maar zal mij in deze blog beperken tot een aantal favorieten met een redelijke prijs.

Bikini

Voor de bikini ben ik voor het merk Sensi Graves gegaan. Sensi Graves is een kleinschalig bedrijf in Portland, Oregon waar drie tot vier naaisters tegelijkertijd in de fabriek werken. Er is dus geen sprake van onoverzichtelijke massaproductie in sweatshops. Zij gebruiken zoveel mogelijk gerecycled materiaal in zowel hun zwemkleding als in het productieproces eromheen. De bikini’s van Sensi Graves zijn erg modieus en hebben op zowel de tops als de broekjes leuke details. Zo hebben broekjes vaak een semi-open zijkant en tops een opengewerkte achterkant. Om een idee te geven van de bikini’s heb ik een van mijn favorieten van de site surfbikini.eu hieronder met jullie gedeeld.

Foto van duurzame, eerlijke bikini van Sensi Graves.

Duurzame, eerlijke bikini van Sensi Graves op sufbikini.eu.

Sensi Graves bikini’s zijn te koop op:

  • Surfbikini.eu . Verzendkosten: € 3,95. Eenmalig gratis verzending als je je inschrijft voor de nieuwsbrief.
  • Sensi Graves website . Verzendkosten: $16. Korting van 15% met de kortingscode: ecosurfbikini

Passen de bikini’s van Sensi Graves net niet in je straatje? Kijk dan ook eens naar de bikini’s van Koru Swimwear en Emobi op de sites Duurzaam sport webshop en Fashion conscience.

Badpak

Voor de badpak liefhebbers en sportievelingen onder ons heeft Arena een eco-lijn opgezet, waarvan de badpakken gemaakt zijn van ECONYL®. ECONYL® is 100% gerecycled polyester, gemaakt van onder andere oude visnetten en tapijt. Op de site Swiminn zijn de Arena badpakken nu tijdelijk in de uitverkoop en lopen de prijzen van €17,95 tot €24,95 ( de verzendkosten bedragen €4,95).

“Ballenknijpers”

Op dezelfde website (Swiminn) is er ook keuze uit twee verschillende zwembroeken voor heren. Deze zijn €15 euro voor een broek zonder pijpen en €20 euro voor een broek met pijpen.

Heb je je keuze voor nieuwe badkleding al gemaakt of blijf je toch (nog duurzamer!) bij je oude badkleding, en ben je nu op zoek naar verantwoordelijke bescherming voor je huid? Dan hebben wij goed nieuws! Nelle heeft jullie huid enkele weken geleden al in acht genomen en verschillende soorten duurzame zonnebrand onderzocht en uitgeprobeerd. Lees in haar blog wat de opties zijn om jezelf, maar ook de natuur duurzaam te beschermen!

Your next jumps to fair and green:

Voor meer informatie:

Wij zijn overigens erg benieuwd naar jullie eerste indruk en feedback. Heb je zin en tijd om ons te helpen verbeteren? Laat dan vooral een berichtje achter!

Laat Een Bericht Achter


3 thoughts on “Bikini’s, Badpakken en Ballenknijpers

  1. […] geweest naar eerlijke badkleding. Dat leverde weinig op, tot FairFrog me wees op hun artikel over zomerse zwemkleding. Aan dat stuk heb ik tot op heden helaas weinig toe te voegen. Het aanbod is gewoon nog niet reuze […]

      -  
  2. […] geweest naar eerlijke badkleding. Dat leverde weinig op, tot FairFrog me wees op hun artikel over zomerse zwemkleding. Aan dat stuk heb ik tot op heden helaas weinig toe te voegen. Het aanbod is gewoon nog niet reuze […]

      -  

Leave a Reply

Copyright © 2017 FairFrog